Piastri blikt terug op moeizame race in Miami: 'Erg blij voor het team' Formule 1
Formule 1

Piastri blikt terug op moeizame race in Miami: 'Erg blij voor het team'

Piastri blikt terug op moeizame race in Miami: 'Erg blij voor het team'

Oscar Piastri kijkt met gemengde gevoelens terug op de Grand Prix van Miami. De Australiër is blij voor zijn teamgenoot Lando Norris, die zijn allereerste overwinning pakte, maar had voor hemzelf ook op een beter resultaat gehoopt. Toch ziet Piastri ook positieve kanten van het Amerikaanse Grand Prix-weekend. Ook teambaas Andrea Stella werd door de prestaties van de MCL38-bolide verrast.

'Ik denk dat we veel dingen goed deden in de eerste helft van de race', blikt Piastri terug op zijn race in Miami, bij F1TV. 'De safety car kwam helaas op een slecht moment en toen ging het eigenlijk helemaal mis.' Na de herstart van de race kwam Piastri in een gevecht met Sainz om P4 terecht, dat uiteindelijk resulteerde in een aanvaring tussen beide coureurs. Sainz raakte daarbij de voorvleugel van de Australiër, die vervolgens de pits in moest om deze te vervangen en achteraan het veld pas weer de baan opkwam. Sainz kreeg uiteindelijk een vijf seconden-straf voor zijn actie. Piastri noemde de aanvaring zelf vlak na de race nog een 'race-incident', maar gaf toe nog 'het incident te moeten bekijken'.

Ondanks zijn eigen pech in de race is Piastri verder vooral blij voor zijn team, en dat teamgenoot Norris de eerste overwinning van het team sinds de Grand Prix van Italië in 2021 wist te pakken. 'Een hele goede dag voor het team', aldus Piastri. 'Het had leuk geweest als beide auto's op het podium hadden kunnen eindigen, maar het was wel heel bemoedigend om het goede racetempo (bij Norris, red.) te zien. En om een overwinning te pakken op puur racetempo, met maar een klein beetje geluk. Dat is erg bemoedigend. Over het algemeen gemengde gevoelens (over de race, red.), maar erg blij voor het team.'

Teambaas Stella blij voor Norris

Piastri's teambaas Stella kan ondertussen zijn geluk niet op, na zijn eerste overwinning als teambaas van de renstal uit Woking. 'Het belangrijkste is dat dit de eerste overwinning van Lando is, want hij verdient dit echt. We hebben altijd al gezegd dat als wij hem het juiste materiaal geven, hij het kan doen. En hij flikte het', vertelde de Italiaan na afloop van de race bij Sky F1. Stella bedankte vervolgens het hele McLaren-team voor al hun werk, en stond ook nog even stil bij dat Max Verstappen het tempo van de MCL38 niet leek te kunnen volgen. 'We wisten dat de auto snel was, maar dit is wel een beetje een verrassing. Het is iets positiefs, dus we nemen dit mee, ook richting de toekomst.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws