Pitstop bleek doodsteek voor race Pérez: 'Het was een complete ramp' Formule 1
Formule 1

Pitstop bleek doodsteek voor race Pérez: 'Het was een complete ramp'

Pitstop bleek doodsteek voor race Pérez: 'Het was een complete ramp'

Sergio Pérez wist na een enkeltje grindbak tijdens Q1 van de kwalificatie dat het zeer lastig ging worden om nog punten te halen. De Mexicaan bleef, mede door een ongelukkige bandenkeuze, achter de feiten aan lopen en eindigde de race op P17, met enkel Zhou Guanyu en twee uitgevallen auto's achter hem. 'Het vergooide al onze kansen', vertelt hij aan Viaplay over de slechte bandenkeuze.

Wanneer de journalist vraagt of het te vroeg was voor inters, beaamt Pérez dit meteen. 'We gingen veel te vroeg, jammer genoeg', verwijst hij naar zijn vroege pitstop. Dit zorgde ervoor dat het tijdens zijn race van kwaad tot erger ging. 'Het werkte niet. We hebben op dat moment gegokt', geeft de Mexicaanse coureur aan. 'We wilden zien of het kon en dat heeft ons uiteindelijk pijn gedaan', aldus de man die de race als zeventiende eindigde.

Bandenkeuze betekende het einde

De mogelijkheden die er eventueel nog waren, verdwenen als sneeuw voor de zon vanwege de foute keuze. 'Het vergooide al onze kansen. We bleven buiten en wachtten zo'n zes of zeven ronden en toen kwam de regen', vertelt Pérez verder over de strategie die hij en zijn team kozen toen het weer begon te veranderen. 'Toen hadden we de inters al vernietigd, het was een complete ramp', luidt zijn mening over de race als geheel.

De Mexicaan startte vanuit de pitstraat, waardoor een gok nemen de beste optie leek. 'Vanaf de positie waar we stonden, moesten we wel gokken', zegt de Red Bull-coureur. 'We moesten proberen verder naar voren te rijden.' Het was wederom een teleurstellend weekend, ziet Pérez zelf ook in. 'Een zeer teleurstellend weekend. 'Het is nu tijd om vooruit te kijken. Er is een kleine pauze nu, dus we gaan met het team werken aan het terugkrijgen van mijn vorm', sluit Pérez met een hand in eigen boezem af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws