Hamilton heeft er geen woorden voor: 'Ik kan het niet geloven' Formule 1
Formule 1

Hamilton heeft er geen woorden voor: 'Ik kan het niet geloven'

Hamilton heeft er geen woorden voor: 'Ik kan het niet geloven'

Lewis Hamilton won zeventien jaar na zijn eerste Grand Prix-zege zijn thuisrace op Silverstone, een record. De coureur was zichtbaar geëmotioneerd toen hij uit de auto kwam en kon zijn tranen niet bedwingen. 'Ik kan het niet geloven', geeft hij eerlijk toe voor de camera van Viaplay.

'Hoe gaat het met je?', vraagt de Brit aan de journalist van Viaplay, die deze vraagt direct weer terugkaatst naar de zevenvoudig wereldkampioen. 'Ongelooflijk, echt ongelooflijk', luidt het antwoord van de man die zijn recordaantal zeges in de Formule 1 vandaag uitbreidt naar 104. 'Om heel eerlijk te zijn, kan ik het echt niet geloven', geeft de man uit Stevenage toe. Ook voor het team van Mercedes is de overwinning een goed teken, na de zege van George Russell in Oostenrijk.

Aanwezigheid familie maakt zege extra speciaal

Niet enkel dat het zijn eerste zege in drie jaar is, maakt het een speciale overwinning voor Hamilton. De Brit wint de Grand Prix van Groot-Brittannië nu voor de negende keer en het is extra bijzonder voor hem dat dit kon in het bijzijn van zijn hele familie. 'Dit weekend is echt ongelooflijk', benadrukt de Brit nog maar eens. 'Mijn hele familie is er dit weekend', vertelt een zichtbaar emotionele Hamilton. 'Mijn moeder, mijn zussen en hun partners, mijn oom Terry, mijn vader', somt hij op. 'Mijn nichtje en neefjes zijn er ook, dat zijn de lichtjes van mijn leven', gaat Hamilton verder. De man van Mercedes is blij dat iedereen zijn zege van dichtbij mee heeft mogen maken.

Het feit dat ze er allemaal waren, maakte hem emotioneel toen hij uit de W15 klom, waar hij aan het begin van het seizoen nog zo mee worstelde. 'Om mijn moeder, mijn vader en mijn nichtje en neefjes te zien toen ik uit de auto stapte, dat was iets wat ik echt nodig had', vertelt hij openhartig. Dat is ook iets wat vader Anthony Hamilton merkte. 'Mijn vader zei: die had je echt nodig, of niet?' Het antwoord van Hamilton op die vraag was uiteraard een volmondige ja.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws