Marko met pijnlijke observatie: 'Dat is normaal het sterke punt van Verstappen' Formule 1
Formule 1

Marko met pijnlijke observatie: 'Dat is normaal het sterke punt van Verstappen'

Marko met pijnlijke observatie: 'Dat is normaal het sterke punt van Verstappen'

Red Bull Racing-teamadviseur Helmut Marko beseft dat het team tevreden mag zijn met een tweede plek in Groot-Brittannië voor Max Verstappen. De Nederlander kwam eigenlijk constant tekort qua snelheid, maar kwam in de slotfase toch nog dicht in de buurt van een overwinning, door een afwijkende bandenkeuze en goede timing bij de pitstops.

Verstappen startte als vierde in Silverstone, en haalde in de openingsronde Lando Norris al in. Van een jacht op het Mercedes-duo kwam weinig terug, want in de tweede helft van de eerste stint werd Verstappen nog ingehaald door beide McLaren-coureurs en liet hij vrij veel tijd liggen. 'We verloren de race in de eerste stint, want Max had op de mediums last van veel graining', vertelt Marko bij de Duitse tak van Sky Sports F1.

Verstappen zoekt naar grip

Marko hoopte vervolgens op de inbreng van de weergoden, maar ook daar had Verstappen in eerste instantie weinig aan. 'Daarnaast verloor hij ook ontzettend veel tijd op een nat circuit, terwijl dit normaal juist zijn sterke punt is', zo baalt de Oostenrijker. 'De banden werkten gewoon niet, maar ik moet wel onze mensen voor de pitstops en strategie bedanken. Alles klopte, inclusief de keuze voor de harde banden in de laatste stint', weet Marko.

Uiteindelijk kwam Verstappen dankzij die harde banden nog in de buurt van de overwinning. 'We kwamen twee ronden tekort om Hamilton te verslaan', laat Marko optekenen. Uiteindelijk kwam Verstappen 1,4 seconden na Hamilton over de streep, nadat zijn achterstand 3,3 seconden bedroeg op het moment dat hij Lando Norris met vier ronden te gaan inhaalde.

Marko deelde ook complimenten uit aan racewinnaar Lewis Hamilton. 'Je kan Hamilton alleen maar feliciteren. Hij heeft het knap volgehouden op een droge baan. Je ziet dan zijn sterkte qua bandenmanagement. Lewis Hamilton deed het geweldig, en dat laat maar weer zien hoeveel ervaring en snelheid hij nog heeft', beseft Marko, die vrij kort was over het belabberde weekend van Sergio Pérez. 'Het was een heel zwaar weekend voor hem.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws