Horner zag Verstappen doen wat hij kon in de regen: 'Het was heel raar' Formule 1
Formule 1

Horner zag Verstappen doen wat hij kon in de regen: 'Het was heel raar'

Horner zag Verstappen doen wat hij kon in de regen: 'Het was heel raar'

Christian Horner zag één van zijn coureurs niet verder kunnen komen dan een tweede plaats, terwijl de andere ver achterin bleef rijden. Toch is hij te spreken over het verloop van de race en hoe de engineers en Max Verstappen hebben samengewerkt om in elk geval een podium veilig te stellen. 'We deden dat geweldig', zegt hij tegen Viaplay.

'De pitmuur en de auto werken samen', benadrukt de teambaas van Red Bull Racing wanneer hij gevraagd wordt naar de calls die gemaakt werden bij de Oostenrijkse renstal. 'Max voelt uiteraard wat er gebeurt, maar de pitmuur heeft meer informatie dan hij', gaat hij verder. 'Ze delen die informatie en maken op het juiste moment de juiste calls. Vandaag deden we dat geweldig', is de Brit van mening.

Er waren been paar momenten tijdens de race waarop Verstappen uit het niets wat snelheid leek te verliezen. Ook Horner staat wat dat betreft voor een raadsel. 'Het was heel raar', vindt hij. 'Het ene moment had McLaren de snelste auto, vlak daarna was het weer Mercedes', aldus de teambaas. 'Deze banden zijn zo gevoelig voor temperaturen, dat je het ene moment de snelste auto op de baan bent en het volgende moment ben je nergens meer', observeert Horner. 'Toen het droger werd, werd dat ook beter. Maar het was best wel verwarrend', geeft hij toe.

Horner verwacht sterk Mercedes voor de rest van het seizoen

De teambaas verwacht dat Mercedes na deze twee overwinningen mee kan blijven vechten voor zeges. 'Het blijft de rest van het jaar heel close', voorspelt Horner alvast. 'De Mercedes is altijd al sterk geweest in koelere omstandigheden', aldus de man van Red Bull. Hij kan het niet laten er nog even in te wrijven dat Hamilton lang op deze zege heeft moeten wachten. 'Felicitaties aan Lewis, na drie jaar wint hij de Britse Grand Prix, een grote race voor hem', sluit Horner af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws