Positieve stemming bij Mercedes na Monaco: 'We konden niet eens aan podiums denken' Formule 1
Formule 1

Positieve stemming bij Mercedes na Monaco: 'We konden niet eens aan podiums denken'

Positieve stemming bij Mercedes na Monaco: 'We konden niet eens aan podiums denken'

Mercedes begon en eindigde de Grand Prix van Monaco met een auto voor Max Verstappen en de andere bolide erachter. Hoewel er geen plekje gewonnen werd en er vooral een groot gat met de top vier werd gecreëerd, is het team erg tevreden. ‘Dit weekend was wederom een indicatie dat we de goede kant op gaan’, zegt Andrew Shovlin op de website van Mercedes AMG Petronas Formula One Team.

‘We gingen voor een alternatieve strategie waarbij beide auto’s op de harde band startten. Er zaten voordelen en nadelen aan’, legt Shovlin de aanpak van de Duitse renstal uit. ‘Een rode vlag of safetycar nadat de eerste vier een pitstop hadden gemaakt, had ons de kans gegeven om beide auto’s op het podium te krijgen’, luidde volgens hem het meest gunstige scenario. ‘Een rode vlag in de eerste ronde zou daarentegen vervelend zijn. Dit is precies water tijdens de race gebeurde’, blikt hij terug op de chaos tijdens de openingsronde.

Mercedes tevreden over verdediging en extra punt

‘We zaten in een situatie waarin we moesten proberen het einde te halen op de mediumband. De meeste auto’s moesten goed hun banden managen, dus dit bleek uiteindelijk relatief makkelijk te zijn’, zegt de Brit tevreden. ‘George leek in de eindfase van de race een goede pace te hebben en kon prima verdedigen tegen Max. Het was ook bemoedigend om te zien dat we vooruitgang hadden geboekt op de long run sinds vrijdag’, noemt hij nog een pluspunt. ‘De stop van Lewis aan het einde was niet per se nodig vanuit een bandenoogpunt, maar gaf ons wel de kans een extra punt voor de snelste ronde te pakken’, voegt de trackside engineering director van Mercedes er nog aan toe.

Na Monaco zegt Mercedes zicht te hebben op meer. ‘Dit weekend was wederom een indicatie dat we de goede kant op gaan. We zaten maar 25 milliseconden van P3 af tijdens de kwalificatie, wat een vervelende marge is om een plek te missen die ons waarschijnlijk een podium bezorgd had’, zegt Shovlin over de belangrijke zaterdagsessie. ‘Dat gezegd hebbende, een paar weken geleden konden we niet eens aan podiums denken’, relativeert hij zijn uitspraak. ‘In Montréal zullen beide auto’s de nieuwste updates hebben met een paar extra’s. We blijven hard werken en hopelijk liggen er betere resultaten in het verschiet', sluit hij hoopvol af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws