Verstappen en Russell opperen ideeën in hilarisch onderonsje: 'Rondje lopen of vijf pitstops' Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen en Russell opperen ideeën in hilarisch onderonsje: 'Rondje lopen of vijf pitstops'

Verstappen en Russell opperen ideeën in hilarisch onderonsje: 'Rondje lopen of vijf pitstops'

Max Verstappen startte in Monaco achter Mercedes-coureur George Russell, en aangezien het lastig was om in te halen en er geen pitstops meer gemaakt hoefden te worden, spendeerde Verstappen heel wat ronden achter zijn Britse rivaal. Na de race kwamen beide coureurs elkaar tegen, en dat leidde tot een prachtig onderonsje.

De top vier begon aan de Grand Prix van Monaco met mediumbanden, en Russell, Verstappen, en Lewis Hamilton kozen met de harde banden voor de alternatieve strategie. Na de rode vlag vanwege de zware crash van Sergio Pérez mochten de teams de banden wisselen, waardoor Russell en Verstappen naar de mediumbanden overstapten. Vanwege bandenmanagement volgde daarna een trage optocht.

Alsof Verstappen Russell in Monaco nog niet genoeg gezien had, kwam hij hem ook nog na afloop tegen bij de interviews. 'Ik geloof dat George en ik nog een stukje gaan rennen, want we hebben nog energie over', zegt Verstappen bij Viaplay over de saaie race. 'Mijn god, dat was vreselijk. Wat was dat saai, zeg', voegt de tweevoudig winnaar van de Grand Prix van Monaco toe. Russell springt in op de woorden van de Limburger. 'Het werd aan het einde in ieder geval nog wel wat interessanter. Mijn banden gingen er echter aan.'

GP Monaco heeft een twist nodig

Verstappen had dat zelf ook al geobserveerd. 'Ja, maar daarna werden ze weer wat beter, zag ik', reageert Verstappen. Russell legt uit waarom zijn banden het even niet leken te redden. 'Ja, dat klopt. Ik was bang dat de banden eraan zouden gaan, doordat we zo langzaam reden', zegt de Mercedes-coureur, wiens zorgen volgens Verstappen onterecht waren. 'Ach, het was prima. Je kunt hier toch niet inhalen', weet Verstappen na ruim zeventig ronden achter Russell.

Wat volgt is een reeks wilde ideeën om de Grand Prix van Monaco op te leuken. 'We moeten hier echt wat aan doen', vindt Russell. 'Ze moeten echt wat veranderen voor de zondag. Misschien verplichte pitstops?' oppert de Brit. Daarmee is het hek van de dam en wordt Verstappen ook enthousiast. 'Ja, minimaal vijf pitstops! Of tanken, of een verplicht dutje doen', lacht Verstappen. 'Misschien één ronde te voet doen?' stelt Russell voor.

Meediscussiëren? Klik hier om je te registreren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws