'Power Rankings': Overwinning Verstappen niet genoeg om door te dringen tot Brits getinte top drie Formule 1
Formule 1

'Power Rankings': Overwinning Verstappen niet genoeg om door te dringen tot Brits getinte top drie

'Power Rankings': Overwinning Verstappen niet genoeg om door te dringen tot Brits getinte top drie

De 'Power Rankings' van het raceweekend in Groot-Brittannië zijn binnen. Voor de zesde keer op rij was het Max Verstappen die als eerste de finishvlag zag vallen, terwijl het veld achter hem weer eens niet te voorspellen was. De coureur van Red Bull Racing kende een lastige middag op het circuit van Silverstone en is dit keer dan ook niet op het podium van de 'Power Rankings' te vinden. De top drie heeft net zoals op Silverstone een Brits tintje.

Na iedere Grand Prix presenteert de Formule 1 de 'Power Rankings'. Hierbij worden de meest recente prestaties van de coureurs beoordeeld door een vijfkoppige jury. Ook na de Grand Prix van Bahrein is de balans weer opgemaakt door de jury. Hierbij wordt materiaal niet meegerekend, enkel vorm bepaalt je eindscore. De scores worden het gehele seizoen bijgehouden, zo komen we er aan het einde van het jaar achter welke coureur er nu echt het beste gepresteerd heeft.

McLaren nu wel met twee rijders op het podium

Het was McLaren dat voor de grootste verrassing zorgde tijdens het afgelopen Grand Prix-weekend. Het is dan ook geen wonder dat beide coureur in de 'Power Rankings' uitstekend scoren. Lando Norris voert met het hoogste cijfer het één-tweetje aan voor McLaren. De coureur kwam op Silverstone als tweede over de streep en wist in een spannend gevecht Lewis Hamilton achter zich te houden. 'Hij toonde zijn verdedigende vaardigheden toen hij Hamilton op afstand hield in de slotfase, waarmee hij een verbluffende tweede plaats veiligstelde.'

Oscar Piastri moet zijn teamgenoot voor zich dulden, nadat de rookie door de timing van de safetycar net het podium misliep. De Australische coureur wist daarmee ook goed gebruik te maken van de upgrades die McLaren op de auto heeft gezet. Piastri kon vooral in de openingsfase aanhaken bij Norris en Verstappen, maar moest uiteindelijk de strijd staken en na de safetycar vooral kijken naar George Russell. Met een tweede plek in de 'Power Rankings' kan hij toch nog een podiumplek vieren.

Albon schittert opnieuw

Alexander Albon houdt Verstappen van het podium af in de 'Power Rankings'. De coureur van Williams scoorde opnieuw punten door als achtste te finishen in Groot-Brittannië. De Thaise rijder heeft de smaak te pakken en verstevigt in het klassement dan ook zijn plek achter de top drie. 'Het was opnieuw een verbluffende race waarin Albon punten behaalde, wat langzaamaan zijn handelsmerk aan het worden is in de kleuren van Williams', was het oordeel van het weekend van Albon bij Formula1.com.

Verstappen niet goed genoeg voor het podium

Dat Verstappen de race zou winnen, werd al voorafgaand aan het weekend voorspeld en de Red Bull-coureur maakte het opnieuw waar. Het was geen perfecte race van de regerend wereldkampioen, want hij kwam belabberd van zijn startplek af, waardoor hij de leiding van de race moest laten aan Norris. Het duurde niet lang voor Verstappen weer op kop lag en deze positie stond hij ook niet meer af. De Nederlander krijgt dan ook geen slecht cijfer, maar het is dus niet genoeg voor een podiumplek.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws