Wolff tegen nieuwe renstal in de Formule 1: ‘We kunnen zo’n elfde team niet kwijt’ Formule 1
Formule 1

Wolff tegen nieuwe renstal in de Formule 1: ‘We kunnen zo’n elfde team niet kwijt’

Wolff tegen nieuwe renstal in de Formule 1: ‘We kunnen zo’n elfde team niet kwijt’

Mercedes-teambaas Toto Wolff is tegen het introduceren van een elfde team op de grid. Wolff sluit zich hierbij aan bij de eerdere woorden van Red Bulls Christian Horner over de kwestie, nu dat onder anderen Andretti Autosport probeert tot de Formule 1 door te dringen. De Oostenrijker noemt vooral kwesties als veiligheid en dat er simpelweg geen ruimte is voor extra auto’s in de meeste garages, als belangrijkste redenen waarom hij fel tegen een nieuwe renstal is. Alleen als het echt wat toevoegt aan de sport, dan wil Wolff er wel over nadenken.

Mercedes-teambaas Wolff is niet helemaal gelukkig met het idee dat er straks een elfde team op de grid komt te staan. Dat meldt de Nederlandse tak van Motorsport.com. Hij hoopt dat de FIA en de FOM vooral in hun achterhoofd zullen houden of een nieuw team ook extra echt waarde toevoegt aan de Formule 1-sport zelf. ‘Ik denk dat alle belanghebbenden zullen beoordelen of het voorstel (van een elfde team, red.) positief is voor de Formule 1 en wat het ons oplevert voor wat betreft marketing en interesse.’ De Oostenrijkse teambaas hoopt echter niet dat marketing interesses de doorslag zullen gaan geven, want er zitten nog behoorlijk wat haken en ogen aan twee extra auto’s in de Formule 1.

Wolff: Nieuw F1-team is voor de veiligheid desastreus

Dat Wolff zo tegen een nieuw F1-team is, heeft volgens hemzelf vooral te maken met de veiligheid. ‘Nu lijkt het soms al alsof we op een kartbaan zitten en struikelen we over elkaar. De veiligheid is in het geding.’ Daarnaast is het volgens Wolff, en hiermee zit hij op een lijn met Red Bulls Horner, logistiek ook niet op elk circuit mogelijk om nog een team te laten racen. Daar zijn op de meeste circuits simpelweg niet genoeg garages voor. ‘We kunnen zo'n elfde team niet kwijt. Hier in Silverstone kunnen we de Hollywoodmensen kwijt, maar op andere circuits niet’, Wolff verwijst hiermee naar de Formule 1-film van Brad Pitt die tijdens het Silverstone-weekend zijn draaidagen op het circuit hield.

Het is door zijn opsomming aan redenen waarom een extra team niet bij de huidige vorm van de koningsklasse past, ook niet heel verbazend dat Wolff bij zijn eerdere mening blijft. Het is volgens de Mercedes-teambaas beter als een bedrijf zich inkoopt bij een bestaand team. ‘Ons standpunt was heel duidelijk: koop een team.’ Sommige bedrijven geven al gehoor aan Wolffs oproep en de Oostenrijker benoemt ook deze ontwikkeling: ‘Dan heb je mensen als Audi en het investeringsbedrijf (bij Alpine, red) die zich bij F1-teams inkopen tegen aanzienlijk hogere waarderingen. Dat is wat de FIA en FOM allemaal moeten beoordelen.’ Wolff sluit af dat hij niet faliekant tegen een elfde team is, maar alleen als het een echte toevoeging is: ‘Zoals ik al eerder zei: als een team kan bijdragen aan de positieve ontwikkeling van de Formule 1, op een manier die de andere teams in de loop van de vele jaren hebben gedaan, die in de loop van de vele jaren hebben geleden, ja, dan moeten we daar naar kijken.’

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws