Pérez bereidt zich voor op het raceweekend: 'Bij een fout kan het heel snel misgaan' Formule 1
Formule 1

Pérez bereidt zich voor op het raceweekend: 'Bij een fout kan het heel snel misgaan'

Pérez bereidt zich voor op het raceweekend: 'Bij een fout kan het heel snel misgaan'

Red Bull Racing-coureur Sergio Pérez is klaar voor het weekend in Japan. Met een verse overwinning op zak staat de coureur te popelen om op het circuit van Suzuka weer te laten zien uit welk hout hij is gesneden. Mogelijk is er regen op komst en de Mexicaan vertelt zelf dat het een verraderlijk circuit is, dus hij hoopt weer een goede slag te kunnen slaan.

Het Formule 1-circus is naar Japan verhuisd en Pérez staat te popelen om weer achter het stuur te kruipen. 'Suzuka is zo'n uniek circuit, de baan is speciaal, vooral de eerste sector en het is zeker één van de beste ter wereld', zo vertelt de coureur in de preview van Red Bull Racing.

Pérez geniet in Japan niet alleen van het circuit zelf. 'Voor mij zijn de beste herinneringen in Japan die van de fans, dus ik zou dit weekend heel graag voor hen en Honda een goed resultaat willen leveren', vervolgt de 32-jarige coureur.

Pérez: 'Het zou geweldig zijn om er zondag bij te staan'

Volgens Pérez heeft de baan een aantal moeilijkheden, die hij zelf erg leuk vindt. 'Je moet in principe heel precies zijn om een goede ronde neer te zetten. Als je te veel pusht of te hard rijdt, ben je erg gecompromitteerd', zo verklaart hij. 'Het risico dat je de bochten anders moet nemen is erg hoog, want er zijn geen uitloopstroken, dus bij een fout kan het heel snel mis gaan', volgens de Red Bull-coureur maakt dat het juist interessant. 'Het is een geweldige combinatie om in een circuit te hebben.'

De coureur hoopt dat hij richting hetzelfde resultaat als in Singapore kan werken. 'Helaas heb ik in Suzuka nog nooit op het podium gestaan, dus het zou geweldig zijn om er zondag bij te staan', eindigt de coureur. Aan de weersomstandigheden zal het waarschijnlijk niet liggen, want de kans op regen is opnieuw een groot gedeelte van het weekend aanwezig.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws