Pérez spreekt van zijn beste prestatie in F1: 'Heb echt alles gegeven om te winnen' Formule 1
Formule 1

Pérez spreekt van zijn beste prestatie in F1: 'Heb echt alles gegeven om te winnen'

Pérez spreekt van zijn beste prestatie in F1: 'Heb echt alles gegeven om te winnen'

Sergio Pérez is zeer te spreken over zijn eigen prestatie tijdens de Grand Prix van Singapore. De coureur van Red Bull Racing wist de race te winnen, maar daarvoor moest hij wel eerst Charles Leclerc achter zich zien te houden na zijn goede start. Pérez merkte vooral dat hij in de laatste fase meer snelheid had dan de Monegask, waardoor hij zijn tweede zege van het seizoen kon boeken.

Pérez begon vanaf de tweede plek, maar de Red Bull-coureur had een veel betere start dan polesitter Leclerc. Vanaf dat moment had de Mexicaan de race onder controle en wist hij vaak een gat te trekken naar de Ferrari-rijder, ondanks de safety car-situaties. 'Ik denk dat het zeker mij beste prestatie is in de Formule 1', zegt Pérez bij de persconferentie. 'Ik had de race onder controle, al was het wel moeilijk om de banden in het juiste werkvenster te krijgen. Daarnaast waren de laatste ronden heel erg intens. Ik heb echt alles gegeven om te winnen.'

De zege in Singapore is de vierde overwinning van Pérez in de Formule 1. De overwinning in de Aziatische stadstaat voelt beter dan de zege die hij wist te boeken in Monaco eerder dit jaar. 'Dat komt gewoon door de intensiteit van deze race. Het was zo lastig om Charles achter me te houden, zeker op een baan die half droog en half nat was. Ik kon gewoon geen fout maken en ik moest een sterke Charles achter me zien te houden. Ik denk dat ik vooral in de laatste fase van de race heel erg snel was.'

Pérez bedankt Russell

Op een gegeven moment waren de coureurs aan het wachten om naar binnen te duiken voor de slicks. George Russell reed een verloren race nadat hij vanuit de pitstraat moest starten, waardoor hij door Mercedes als eerste op de mediums werd gezet. 'Het was vooral belangrijk om de intermediates zo lang mogelijk goed te houden. Ik had eerlijk gezegd verwacht dat de baan een stuk sneller op zou drogen. Als George de gok niet had gewaagd, dan waren mensen een stuk eerder naar binnen gedoken', aldus Pérez.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws