Wolff verwacht lastige kwalificatie: 'Hoop op compensatie met een sterke zondagmiddag' Formule 1
Formule 1

Wolff verwacht lastige kwalificatie: 'Hoop op compensatie met een sterke zondagmiddag'

Wolff verwacht lastige kwalificatie: 'Hoop op compensatie met een sterke zondagmiddag'

Het weekend in Singapore was voor het team van Mercedes erg teleurstellend. Met een negende plek voor Lewis Hamilton en een veertiende plaats voor George Russell verliet de renstal het Marina Bay Street Circuit met slechts twee punten. Toto Wolff geeft aan dat er hard gewerkt is in de afgelopen dagen, zodat het team in Japan weer vooraan kan meedoen.

'Het was een erg moeilijke zondag voor ons in Singapore', begint de teambaas in een persbericht van Mercedes. 'Er waren nog enkele positieve punten, want we zagen een glimp van het tempo en het potentieel van de auto. Maar dat konden we in de race zelf niet in punten omzetten, hoewel de auto liet zien dat hij in de vrije lucht competitief was', verklaart Wolff.

De Oostenrijker geeft aan de afgelopen dagen daarom niet stil te hebben gezeten. 'We hebben de afgelopen dagen veel moeten vergaderen en analyseren en hebben veel geleerd om verder te gaan. Gelukkig kunnen we snel door naar de volgende race en dat is een nieuwe uitdaging voor ons om aan te pakken', vertelt de teambaas die uitkijkt naar het raceweekend.

Wolff 'We hebben de briljante Japanse fans gemist'

'Ons doel is om het momentum dat we vóór Singapore hadden weer op te bouwen en te profiteren van de positieve onderliggende prestaties van de auto. Er zijn nog vijf kansen om goede punten te scoren en het jaar sterk af te sluiten', vervolgt Wolff. Mercedes staat in het constructeurskampioenschap redelijk los van andere teams, met 66 punten achterstand op Ferrari en een voorsprong van 244 punten op de achterligger McLaren. De focus zal dus vooral liggen op overwinningen.

'Suzuka zal ons pakket een aantal uitdagingen geven, en het zal moeilijk zijn om de kwalificatieprestatie die we in Singapore hebben gezien, te herhalen, maar ik hoop dat dat wordt gecompenseerd met een sterkere zondagmiddag', geeft Wolff aan. 'De Formule 1 is sinds 2019 niet meer in Japan geweest en het team kijkt er echt naar uit om terug te zijn. Het is zo'n speciaal nummer; een van de meest uitdagende voor zowel mens als machine. En we hebben ook alle briljante Japanse fans gemist', eindigt de teambaas.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws