Reactie Verstappen verrast Bottas: 'Gezien zijn situatie in het kampioenschap' Formule 1
Formule 1

Reactie Verstappen verrast Bottas: 'Gezien zijn situatie in het kampioenschap'

Reactie Verstappen verrast Bottas: 'Gezien zijn situatie in het kampioenschap'

Valtteri Bottas heeft in aanloop naar de Grand Prix van Abu Dhabi laten weten verrast te zijn door de manier waarop Max Verstappen reageerde op het verzoek om Sergio Pérez voorbij te laten. De Fin benadrukt niet te weten wat er op de achtergrond speelde, maar vindt dat de Nederlander niets te verliezen had, gezien de stand in het wereldkampioenschap. De voormalig Mercedes-coureur zegt zich te herkennen in de situatie.

'Vertrouwen is alles', vertelt Bottas in gesprek met Motorsport.com. 'Het is belangrijk dat je het spel volgens de regels speelt. Het is dus zaak om goed te communiceren en dat de teamspirit juist is.' De Fin was dan ook verrast door de reactie van Verstappen, die in zijn ogen niets meer te verliezen had. 'Ja, gezien zijn situatie in het kampioenschap. Maar ik ken de achtergrond verder niet', zo benadrukt hij niet te weten wat er verder achter de woorden van de Nederlander schuilgaat.

Bottas herkent beide situaties

De Fin stelt zich in beide Red Bull-coureurs te kunnen inleven, aangezien hij aan beide kanten heeft gestaan. 'Ik heb in beide situaties gezeten. Het hangt ervan af. Met dit soort zaken is communicatie de sleutel. Ik heb in de afgelopen jaren geleerd dat vooraf bepaalde scenario's bespreken de zaken veelal veel makkelijker maakt in plaats van dat dit tijdens de race gebeurt. Het komt dan als een verrassing, de coureur is niet voorbereid en dat maakt het accepteren moeilijk.'

De coureur van Alfa Romeo vertelt dat in situaties als zich voordeden in Brazilië het dus het belangrijkst is om goed met elkaar te praten. 'Communicatie is dus het belangrijkste en het hangt dus af van de situatie: gaat het om een positie in het kampioenschap of zit je met een bepaalde strategie op dat moment? Al dit soort zaken spelen mee. Zodra je de situatie begrijpt, is het in orde. Onduidelijkheid kan problemen veroorzaken.'

Maak elke wedstrijd van Oranje kans op 2500 euro cash door deze zes vragen in te vullen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws