Ricciardo luchtig: 'Hopelijk kunnen jullie deze mooie jongen volgend jaar nog zien' Formule 1
Formule 1

Ricciardo luchtig: 'Hopelijk kunnen jullie deze mooie jongen volgend jaar nog zien'

Ricciardo luchtig: 'Hopelijk kunnen jullie deze mooie jongen volgend jaar nog zien'

Met de Grand Prix van Abu Dhabi in het vooruitzicht, staat ook de laatste race van de F1-carrière van Daniel Ricciardo op het programma. Althans voorlopig, want de Australiër hoopt snel weer op de grid te bewonderen te zijn. Hij wil daarom ook niet te emotioneel zijn en is er niet mee bezig dat dit zijn laatste race in de F1 ooit kan zijn. Voor komend seizoen hoopt hij in ieder geval nog een rol in de paddock te kunnen bemachtigen.

Voor Ricciardo staat er een bijzondere race op het programma. De laatste van het seizoen betekent voor hem ook de mogelijk laatste van zijn F1-carrière. Dat is in ieder geval voorlopig het geval, nu de grid voor komend seizoen rond is. 'Ik voel me goed. Mentaal benader ik het niet alsof dit mijn laatste race ooit wordt, al zou dat wel het geval kunnen zijn. Ik weet dat er geen garanties zijn voor de toekomst dus ik ga ervan proberen te genieten.'

Dat het zomaar zijn laatste wedstrijd in de F1 kan zijn, is iets waar de goedlachse coureur niet bij stil probeert te staan, vertelt hij in gesprek met Formule1.nl. 'Ik ga proberen niet al te emotioneel te zijn en wil niet te veel stilstaan bij het feit dat dit de laatste kan zijn. Ik wil ervan genieten. Normaliter presteer ik beter als ik een gridstraf heb! Ik heb ze zelfs om een gridstraf van vijf plaatsen gevraagd, maar drie is ook goed.'

'Er is vooruitgang'

Over de toekomst van de Australiër is nog altijd veel te doen, aangezien er nog geen duidelijkheid is gegeven. De McLaren-coureur weet dat hij niet op de grid zal staan volgend jaar, maar er zijn gesprekken over een andere rol die hem nog altijd binnen de F1-paddock moet houden. Zo zijn er geruchten over een terugkeer bij Red Bull Racing als reservecoureur. 'Er is vooruitgang. We zullen het dus wel zien. Hopelijk kunnen jullie deze mooie jongen volgend jaar in zekere mate nog zien', besluit hij met een lach.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws