Red Bull gaat blind GP Las Vegas in: 'Volledig nieuwe vereisten voor de afstelling' Formule 1
Formule 1

Red Bull gaat blind GP Las Vegas in: 'Volledig nieuwe vereisten voor de afstelling'

Red Bull gaat blind GP Las Vegas in: 'Volledig nieuwe vereisten voor de afstelling'

Helmut Marko voorspelt een uitdagend Grand Prix-weekend in Las Vegas, aangezien het team van Red Bull Racing nog amper data heeft voor de race. Het circuit en het asfalt zijn nieuw, en tegelijkertijd krijgen de teams te maken met uitdagende weersomstandigheden. De temperaturen zullen in de avond namelijk flink gaan dalen. Toch wil Red Bull er alles aan doen om ook deze race winnend af te sluiten.

Red Bull kan redelijk rustig toewerken naar de Grand Prix van Las Vegas. De Oostenrijkse renstal heeft beide titels al op zak en alleen Pérez lijkt momenteel nog ergens om te strijden. De man uit Guadalajara staat op dit moment op de tweede plek in het kampioenschap met 32 punten voorsprong op Lewis Hamilton. Tijdens het vorige Grand Prix-weekend pakte Pérez twaalf punten tijdens de hoofdrace, terwijl Hamilton niet verder kwam dan de achtste positie, waarmee hij vier punten scoorde.

Er staat Red Bull echter wel een flinke uitdaging te wachten. Het Las Vegas Strip Circuit is een nieuwe baan waar nog nooit op gereden is. Dat betekent dat de coureurs redelijk blind het weekend ingaan. Daarnaast helpen de weersomstandigheden ook niet mee. 'Het is dit jaar nog niet zo koud geweest bij een Grand Prix', zegt Marko bij oe24. 'Het circuit is nieuw en we hebben geen ervaring met asfalttemperaturen, enzovoort. Dit zorgt voor volledig nieuwe vereisten voor de afstelling.'

De adviseur van Red Bull denkt wel dat er een voorbeeld is waar het team naar kan kijken om zich beter voor te bereiden. 'De baan lijkt op het circuit in Bakoe. Ik ben benieuwd hoe de lange rechte stukken in de praktijk zullen werken.' Zowel de sprintrace als de hoofdrace in Azerbeidzjan werden gewonnen door Pérez. Er is echter nog een factor waar Red Bull dit weekend rekening mee moet houden. 'Aangezien er geen andere raceklassen rijden, kan je verwachten dat de baan zich continu zal blijven ontwikkelen.'

Red Bull gaat vol voor de overwinning

Door de verloren race in Singapore kan Red Bull dit jaar niet ongeslagen afsluiten. Desondanks wil de Oostenrijkse renstal absoluut niet achterover gaan leunen in de laatste twee races van het seizoen. 'We willen ook de overige twee races winnen, daarom zetten we door.' Desondanks denkt Marko wel dat de eerste en tweede plaats in het kampioenschap ook al veilig zijn gesteld. 'Checo staat 32 punten voor op Hamilton, dat zou eigenlijk genoeg moeten zijn', geeft de Oostenrijker aan.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws