Oud-coureur verwacht voordeel voor Verstappen in Las Vegas: 'Geeft hem een extra twee of drie tienden' Formule 1
Formule 1

Oud-coureur verwacht voordeel voor Verstappen in Las Vegas: 'Geeft hem een extra twee of drie tienden'

Oud-coureur verwacht voordeel voor Verstappen in Las Vegas: 'Geeft hem een extra twee of drie tienden'

Pedro de la Rosa, ambassadeur van het team van Aston Martin, verwacht dat Max Verstappen en Red Bull Racing ook in Las Vegas in het voordeel zullen zijn. De voormalig Formule 1-coureur ziet dat de Oostenrijkse renstal het meest complete pakket heeft, waardoor Verstappen ook weer in Brazilië wist te winnen. Daarnaast heeft de Nederlandse coureur ook nog een troef in handen, waardoor de drievoudig wereldkampioen wat tienden kan winnen ten opzichte van de concurrentie.

Er is nog veel onduidelijk over de aanstaande Grand Prix van Las Vegas. Mario Isola, de topman bij Pirelli, vergelijkt het circuit met het Baku City Circuit, de plek waar Charles Leclerc dit seizoen nog poleposition pakte. Het circuit bestaat uit zeventien bochten, waarvan er enkele op zeer lage snelheid genomen worden, maar tegelijkertijd kent het circuit ook een recht stuk van 1,9 kilometer. De teams lijken dus een compromis te moeten gaan vinden in de afstelling.

Dan wordt er al gauw gekeken naar de karakteristieken van het circuit dat langs The Strip van Las Vegas gaat. De la Rosa denkt dat de teams vooral moeten kijken naar de verhoudingen op Interlagos. 'Als je naar een nieuw circuit gaat, is het altijd makkelijk om te kijken naar welk team het goed doet in lagesnelheidsbochten of hogesnelheidsbochten. Ik kijk naar het complete pakket en dat wordt getest in Brazilië. Max en Red Bull waren daar opnieuw de dominante kracht', geeft de Spanjaard aan bij de F1 Nation-podcast.

'Ik verwacht dat de verhoudingen van de vorige race ook weer naar voren komen in Las Vegas, zeker als je bijna bij het einde van het seizoen bent. Teams gaan geen nieuwe dingen introduceren', vervolgt de oud-coureur. Verstappen wist de race met een voorsprong van acht seconden op Lando Norris te winnen. Ondanks dat Mercedes een moeilijk weekend kende in Brazilië denkt De la Rosa dat de Duitse renstal ook weer een gooi gaat doen naar het podium. 'Maar ik verwacht vooral dat Red Bull en McLaren heel erg sterk zullen zijn.'

Bandenvoordeel voor Red Bull en Verstappen?

Naast het feit dat de coureurs te maken hebben met een nieuw circuit, zal er ook sprake zijn van unieke omstandigheden. De temperatuur zal iedere dag in de enkele cijfers liggen. Zonder de juiste voorbereiding kan dit voor graining zorgen bij de banden. Als de banden buiten het ideale werkvenster opereren, kunnen stukjes van het rubber eraf scheuren. Hierdoor zullen de coureurs minder grip hebben en gaan als gevolg de rondetijden omhoog.

Daar moeten teams goed mee om zien te gaan, vooral tijdens de kwalificatie. Ook in de race moeten de coureurs er uiteraard voor zorgen dat de banden telkens goed op temperatuur zijn. De la Rosa verwacht echter weinig problemen voor Red Bull en Verstappen. 'Je weet natuurlijk niet hoe teams, auto's en coureurs zich aanpassen. Als een coureur veel tijd achter de hand heeft, kan hij zich focussen op de banden. Dat is wat Max momenteel heel erg goed doet. Dat geeft hem nog eens een extra twee of drie tienden.'

De la Rosa kijkt uit naar spannende race

Door het lange rechte stuk in Las Vegas verwacht De la Rosa, ondanks het voordeel van Verstappen, toch een spannende race. De Spanjaard hoopt dat de gevechten op Interlagos herhaald zullen worden. 'Het zal hoe dan ook heel spannend worden. Het is fantastisch om te zien dat zoveel teams en coureurs dicht bij elkaar zitten, behalve Max dan. In Brazilië zag je dan ook een mooie race, waarbij Alonso met Pérez kon vechten. Ik verwacht dat er in Las Vegas weer zulke gevechten zullen ontstaan', aldus De la Rosa.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws