Verstappen en Pérez tasten in het duister: 'Interessant om te zien hoe de RB19 presteert' Formule 1
Formule 1

Verstappen en Pérez tasten in het duister: 'Interessant om te zien hoe de RB19 presteert'

Verstappen en Pérez tasten in het duister: 'Interessant om te zien hoe de RB19 presteert'

Max Verstappen en Sergio Pérez hebben vooruitgeblikt op de aanstaande Grand Prix van Las Vegas. De race op het Las Vegas Strip Circuit is nog een groot vraagteken voor de coureurs van Red Bull Racing, maar beide rijders kijken wel uit naar de Grand Prix. Verstappen en Pérez maken zich vooral zorgen over de koude temperaturen die zijn voorspeld tijdens de sessies. Red Bull werkt echter hard om ervoor te zorgen dat er weer een competitieve auto op het asfalt verschijnt.

Met nog twee races te gaan, valt er weinig meer te behalen voor Verstappen. De coureur heeft de titel al op zak en hij heeft ook al meerdere records weten te pakken gedurende het seizoen. De Grand Prix van Las Vegas is de één-na-laatste horde dit jaar en Verstappen was na afloop van de race op Interlagos eerlijk over hoe hij tegen de Grand Prix aankijkt. De Nederlander stelde dat de Formule 1 naar de Amerikaanse stad trekt vanwege de show. De race in Las Vegas is immers de derde Grand Prix in de Verenigde Staten.

Toch kijkt Verstappen stiekem ook uit naar de race over de Las Vegas Strip. De drievoudig wereldkampioen heeft uiteraard zijn voorbereidingen getroffen, al weet hij nog niet of deze voldoende zullen zijn. 'Deze race is natuurlijk voor iedereen één groot vraagteken', zegt Verstappen in het persbericht van Red Bull. 'We weten niet wat we kunnen verwachten, maar we zullen het benaderen zoals we elk ander Grand Prix-weekend doen. We beschikken uiteraard niet over eerdere data om te vergelijken, dus er valt nog veel te leren.'

Vooral de weersomstandigheden zorgen voor vele vraagtekens bij de teams en coureurs. Het beloven relatief koude avonden te worden in Las Vegas en daar moeten de coureurs goed mee om zien te gaan. Vooral de banden kunnen het zwaar te verduren krijgen. 'De temperaturen zullen 's avonds erg laag zijn op het circuit, dus het zal interessant zijn om te zien hoe de RB19 in die omstandigheden presteert. Ik kijk er ook naar uit om over The Strip te racen, dat zal er gaaf uitzien.'

Pérez wil tweede plaats veiligstellen 

Waar Verstappen niet meer verwikkeld is in een gevecht, staat er voor Pérez voldoende op het spel. De coureur moet de tweede plek in het kampioenschap nog zien veilig te stellen. 'Las Vegas zal ook enkele uitdagingen voor ons presenteren. Het circuit zal koud zijn en de auto zal heel anders aanvoelen. Het is echter iets dat we allemaal moeten overwinnen en we hebben als team hard gewerkt achter de schermen. Voor mij is het doel om de tweede plaats in het kampioenschap veilig te stellen', aldus de Mexicaan.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws