Red Bull met noodconstructie GP Frankrijk: Albon reservecoureur, Vips in simulator Formule 1
Formule 1

Red Bull met noodconstructie GP Frankrijk: Albon reservecoureur, Vips in simulator

Red Bull met noodconstructie GP Frankrijk: Albon reservecoureur, Vips in simulator

Het was voor de bezetting van de Grand Prix van Frankrijk aardig puzzelen bij Red Bull Racing. Alexander Albon neemt normaal het simulatorwerk én de rol als reserve op zich, maar de voormalig teamgenoot van Max Verstappen heeft een DTM-race in Italië. Een luchtbrug en Juri Vips bieden een oplossing, zo weet de Nederlandse tak van Motorsport.com.

Doordat Albon een DTM-race heeft op het Monza-circuit, kan de Thai weinig betekenen voor het belangrijke simulatorwerk bij Red Bull. Even werd gedacht dat hij hierdoor zijn DTM-race moest missen, gezien Albon ook de belangrijke taak als reservecoureur heeft. De Oostenrijkse renstal kwam echter met een oplossing.

Albon blijft reservecoureur, maar mag 'gewoon' in Monza blijven als Max Verstappen en Sergio Perez kunnen racen. Mocht een van de twee uitvallen, staat er een directe luchtbrug tussen Monza en Paul Ricard om Albon alsnog in te vliegen. Voor de rest van het weekend neemt Red Bull-pupil Vips de taken van de Thai over, waardoor hij het simulatorwerk voor de renstal zal verrichten.

Simulatorwerk kan erg belangrijk zijn

Het simulatorwerk is vaak een essentieel onderdeel van een Grand Prix-weekend, gezien hier buiten de vrije trainingen enorm veel uitgeprobeerd wordt. Perez loofde bij de weekend in Azerbeidzjan nog de tijd en moeite van Albon, waardoor Red Bull een stuk beter voorbereid was voor de GP in Baku.Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws