Red Bull moet 'belangrijkste probleem tijdens de kwalificatie' zien te verlichten voor GP Monaco Formule 1
Formule 1

Red Bull moet 'belangrijkste probleem tijdens de kwalificatie' zien te verlichten voor GP Monaco

Red Bull moet 'belangrijkste probleem tijdens de kwalificatie' zien te verlichten voor GP Monaco

Edd Straw ziet dat Red Bull Racing voor aankomend weekend één probleem moet zien te verlichten. Max Verstappen en Sergio Pérez pakten samen al vier keer poleposition, maar de RB19 is bij lange na niet zo dominant tijdens de kwalificatie als op de zondag. Bij de Grand Prix van Monaco is de kwalificatie juist de allerbelangrijkste sessie en een slechte zaterdag kan er zomaar voor zorgen dat andere coureurs er met de overwinning vandoor gaan.

Red Bull is in de eerste vijf races van het seizoen dominant gebleken. In Monaco kan de reeks van de renstal zomaar ten einde komen, want op de zaterdag zitten de andere teams een stuk dichterbij. 'Het belangrijkste probleem waar Red Bull mee heeft geworsteld tijdens de kwalificatie is het opwarmen van de voorbanden', schrijft Straw voor The Race. 'Dit is waarschijnlijk te wijten aan de agressieve niveaus van anti-dive in de voorwielophanging, waardoor het het gemakkelijker maakt om te blokkeren. Op het korte, scherpe circuit van Monaco kan dit een bijzonder probleem zijn.'

De kwalificatie is namelijk de belangrijkste sessie op het stratencircuit. De zaterdag bepaalt vaak niet alleen de startposities, maar ook de eindposities. 'Het is ook een circuit dat het voordeel van één van de vele sterke punten van Red Bull zal verminderen, met name de aerodynamische efficiëntie. Zowel met DRS open als gesloten is de auto indrukwekkend op de rechte stukken en daar zijn er niet veel van in Monaco. Dit kan de kwalificatie ook iets moeilijker maken.'

Red Bull moet op zijn minst voor een strategisch voordeel zorgen

Fernando Alonso en Charles Leclerc zijn de voornaamste kandidaten om Red Bull een voet dwars te zetten. Alonso is dit seizoen the best of the rest gebleken en Leclerc presteert vaak goed in de kwalificatie. De Monegask pakte namelijk de afgelopen twee seizoenen poleposition in zijn thuisrace, alleen wist hij hier niet van te profiteren. Red Bull moet, als het niet een optimale kwalificatie kent, ervoor zorgen dat het met twee auto's kan aanvallen. Een strategisch voordeel kan immers heel goed uitpakken en Red Bull is vaak sterk op strategisch vlak. Van het inhalen moet de Oostenrijkse renstal het in ieder geval niet hebben.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws