Overzicht tijden Grand Prix van Monaco 2023 Formule 1
Formule 1

Overzicht tijden Grand Prix van Monaco 2023

Overzicht tijden Grand Prix van Monaco 2023

Na de afgelaste Grand Prix van Emilia Romagna kunnen de coureurs zich direct opmaken voor de volgende uitdaging. Het is ook direct een grote mentale uitdaging voor de rijders, want er gaat geracet worden op de straten van Monaco. Aangezien de Formule 1 in Europa blijft komen de tijden voor het Grand Prix-weekend in het prinsendom overeen met de tijden voor de Grand Prix van Emilia Romagna.

Vroeger weken de dagen waarop er gereden werd in Monte Carlo af van de andere races die verreden werden in Europa. De eerste twee vrije trainingen werden namelijk op donderdag gehouden, maar sinds 2022 is daar verandering in gekomen. Nu worden de eerste sessies van het weekend gewoon verreden op de vrijdag en hebben de coureurs op donderdag de tijd om met de media te praten. Het volledige tijdschema voor de Grand Prix van Monaco vindt u hieronder.

Tijdschema GP Monaco 2023

Sessie Dag Tijd
Eerste vrije training Vrijdag 13:30u - 14:30u
Tweede vrije training Vrijdag 17:00u - 18:00u
Derde vrije training Zaterdag  12:30u - 13:30u
Kwalificatie Zaterdag 16:00u - 17:00u
Race Zondag 15:00u - 17:00u

Wordt de reeks van Red Bull-doorbroken?

De Grand Prix van Monaco wordt altijd met rood omcirkeld op de kalender door de teams en de rijders. Alle coureurs dromen ervan om de race in het prinsendom te winnen, maar dit seizoen lijkt de kans klein dat iemand anders dan Max Verstappen of Sergio Pérez een race wint. Toch is de Grand Prix van Monaco altijd speciaal op verschillende manieren. Het krappe stratencircuit vraagt veel van de coureurs, maar ook van de teams. De afstelling moet perfect zijn op de zaterdag, want tijdens de kwalificatie worden vaak de eindposities bepaald.

Een fout kan dus pijnlijke gevolgen hebben en een foutje is al snel gemaakt in Monaco. Daarnaast heeft Aston Martin ook de hoop dat het kan profiteren van de sterke punten van de AMR23. De auto van de Britse renstal is goed in de langzame bochten en met Fernando Alonso heeft het team een coureur die alles uit de bolide kan halen. De verwachting bij Aston Martin zijn dan ook hooggespannen, net zoals bij Mercedes. De Duitse renstal brengt in Monaco al het grote updatepakket en hoopt daarmee Red Bull voor het eerst dit jaar te onttronen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws