Mercedes gaat fabriek flink onder handen nemen: 'We willen dat dit een eigen dorpje wordt' Formule 1
Formule 1

Mercedes gaat fabriek flink onder handen nemen: 'We willen dat dit een eigen dorpje wordt'

Mercedes gaat fabriek flink onder handen nemen: 'We willen dat dit een eigen dorpje wordt'

Mercedes gaat een nieuwe campus bouwen in Brackley. Het project van de Duitse renstal zal ongeveer zeventig miljoen (80,5 miljoen euro) moeten kosten en het moet lijken op een Silicon Valley-achitge omgeving. Er zullen bijvoorbeeld meerdere vrijetijdsfaciliteiten worden gebouwd en er komen ook enkele restaurants op de campus. De werkzaamheden zullen in 2025 klaar zijn.

Mercedes is in een aantal jaren uitgegroeid tot één van de grootste teams in de Formule 1. Toto Wolff geeft bij Motorsport.com aan dat de campus deze groei ook moet gaan weerspiegelen. 'De Brackley-campus werd gebouwd om 350 mensen te huisvesten en vandaag de dag zitten we op 1250. De ontwikkeling van de campus in de afgelopen vijf jaar verliep in een verbazingwekkend tempo en het ziet er nu uit als een Formule 1-team met moderne state-of-the-art faciliteiten.'

'Maar we zijn van plan om de campus uit te breiden met meerdere nieuwe gebouwen en een campus in moderne stijl te creëren', vervolgt de teambaas van Mercedes. Hierbij wil het team nieuwe marketinggebouwen, vrijetijdsfaciliteiten en restaurants laten bouwen om de werknemers te voorzien van een prettige werkomgeving. Ook zal de nieuwe campus autovrij zijn. 'We willen dat dit een eigen dorpje wordt, met alle voorzieningen en voordelen die je van een Silicon Valley-achtige omgeving mag verwachten'

Wolff: 'Proberen geen architectuurprijs te winnen'

Mercedes gaat ook in het personeel investeren met een loonsverhoging vanwege de inflatie in Groot-Brittannië. De nieuwe faciliteiten zijn een kers op de taart. 'We doen dit allemaal voor onze mensen. We proberen niet één of andere architectuurprijs te winnen. Dit is niet iets wat sommige van onze concurrenten twintig jaar geleden deden, dat de nadruk op de architectuur ligt en je verdwaalt. Hier volgt vorm de functie, het is niet andersom', aldus Wolff.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws