Domenicali vindt dat Leclerc op zijn strepen moet staan: 'Hij moet een competitieve auto eisen' Formule 1
Formule 1

Domenicali vindt dat Leclerc op zijn strepen moet staan: 'Hij moet een competitieve auto eisen'

Domenicali vindt dat Leclerc op zijn strepen moet staan: 'Hij moet een competitieve auto eisen'

Stefano Domenicali denkt dat het belangrijk is voor Charles Leclerc om het heft in eigen handen te nemen. Bij Ferrari lijkt men nog niet klaar om een eerste coureur aan te wijzen, maar Domenicali weet dat het belangrijk is voor een coureur om duidelijkheid te eisen. De start van het seizoen was niet geweldig voor de Monegask, maar dat is volgens de CEO van de Formule 1 geen probleem. Domenicali vergelijkt de seizoensstart van Leclerc met die van Max Verstappen van vorig seizoen.

Vorig seizoen was Leclerc voor het eerst onderdeel van een titelgevecht, maar Mattia Binotto had duidelijk geen voorkeur voor één van de coureurs. Domenicali denkt dat het voor de Monegask echter belangrijk is om dit wel te eisen van Ferrari. Frédéric Vasseur gaf eerder aan ook nog niet te willen kiezen tussen beide rijders. 'Een geweldige coureur moet een referentiepunt zijn voor het team', zegt Domenicali bij La Stampa. 'Dit zijn belangrijke jaren voor hem, hij moet een competitieve auto eisen en fouten vermijden.'

Domenicali: 'Wij zijn Ferrari roepen is niet langer genoeg'

Domenicali, als voormalig teambaas van de Scuderia, ziet Ferrari natuurlijk graag vooraan meestrijden. De veranderingen bij het team moeten een stap vooruit zijn, maar een cultuurverandering is volgens de Formule 1-CEO ook van cruciaal belang. 'Tegenwoordig is de concurrentie veel sterker. De aanpak moet anders zijn, want 'we zijn Ferrari' roepen is niet langer goed genoeg. Het topmanagement van het bedrijf heeft keuzes gemaakt die hun vruchten zullen afwerpen, het belangrijkste is om niet in emoties verstrikt te raken.'

Toch lijkt Vasseur na de eerste race al mensen te slachtofferen. Leclerc viel uit met een technisch probleem, waardoor de coureur, net als Verstappen vorig jaar, een achterstand moet gaan inhalen. Domenicali ziet dan ook nog voldoende kansen voor de Ferrari-rijder. 'In 2022 had Ferrari na drie Grands Prix een voorsprong van vijftig punten, Verstappen zei dat het kampioenschap voorbij leek. Daarna weten we wat Red Bull heeft gedaan', aldus de Italiaan.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws