Red Bull spiekt bij Aston Martin en past vloer RB18 aan Formule 1
Formule 1

Red Bull spiekt bij Aston Martin en past vloer RB18 aan

Red Bull spiekt bij Aston Martin en past vloer RB18 aan

Red Bull Racing heeft een nieuwe vloer geïntroduceerd bij de RB18 in Imola. De Oostenrijkse renstal heeft afgekeken bij Aston Martin en naar aanleiding van een concept van de Britse renstal zelf aanpassingen gedaan. Ook is het team van Max Verstappen en Sergio Pérez aan de slag gegaan met de remkoeling om oververhitting te voorkomen in de nabije toekomst.

Red Bull en Adrian Newey hebben de afgelopen weken gekeken naar Aston Martin en haar AMR22. Nee, die bolide is niet vooruit te branden, maar heeft blijkbaar wel eigenschappen die door de topteams gewenst zijn. Zo nam Ferrari de oplossing van het team uit Silverstone al over vóór de testdagen, terwijl ook Red Bull er nu aan moet geloven.

Aan de voorkant van de vloer, onder de neus, kennen de teams een uitsteeksel, met gebrek aan een beter woord ervoor (foto's vind je hier). Deze puntige formatie aan de voorkant van de vloer deelt de luchtstroom in twee en leidt de lucht door de vloer heen, waar het downforce genereert. Op deze punt heeft Red Bull een extra scheiding geplaatst, zoals op foto's van de Italiaanse tak van Motorsport.com te zien is.

Red Bull werkt aan remkoeling

Ook de remkoeling van Red Bull is aangepast voorafgaand aan het vierde Grand Prix-weekend van het jaar. Het heeft de luchtinlaat en luchtuitlaat van de koeling van de achterremmen opnieuw ontworpen om te verzekeren dat deze niet zo snel meer oververhitten als voorheen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws