Horner: 'Onderdeel van uitvalbeurt Verstappen had tienduizend kilometer afgelegd' Formule 1
Formule 1

Horner: 'Onderdeel van uitvalbeurt Verstappen had tienduizend kilometer afgelegd'

Horner: 'Onderdeel van uitvalbeurt Verstappen had tienduizend kilometer afgelegd'

Christian Horner hoopt dat Red Bull Racing veel informatie weet te halen uit de eerste vrije training. De enige trainingssessie voorafgaand aan de kwalificatie is een belangrijke. Het is namelijk het enige moment waarop de teams data kunnen verzamelen en aan de afstelling van de bolides kunnen werken. Dit beseft de teambaas van de Oostenrijkse renstal maar al te goed.

Horner wordt aangesproken door het commentaar-duo van Sky Sports F1. Hij zit aan de pitmuur op een regenachtig Imola. 'Het mag wel wat warmer', meldt hij vermaakt als hem gevraagd wordt naar de omstandigheden naast de baan. 'Het is momenteel vrij lastig en deze sessie is belangrijk. Het is de enige sessie voorafgaand aan de kwalificatie.'

Red Bull heeft een flinke achterstand in te halen. Wegens enkele uitvalbeurten staat het achter op concurrent Ferrari, en dat weet Horner ook: 'Het is een belangrijk weekend voor ons, er liggen veel punten voor het oprapen', suggereert de Brit. 'We moeten Ferrari bij zien te halen.'

'We moeten zo veel mogelijk uit deze sessie (VT1, red.) zien te halen, maar de nadruk ligt op de kwalificatie', weet de topman. Hij meldt dat Red Bull haar coureurs met weinig brandstof naar buiten stuurt en kwalificatieruns aan het doen is. Die longruns, daar kijkt men op zaterdag wel naar, wanneer de startopstelling al bekend is.

Verstappens uitvalbeurt in Australië

Max Verstappen ervoer in Australië een uitvalbeurt nadat er brand ontstond rond zijn motor. 'Onze collega's in Japan hebben het probleem gevonden en we hebben het opgelost voor dit weekend', bevestigt Horner. 'Het was vooral erg ongelukkig. Een onderdeel dat tienduizend kilometer afgelegd had, begaf het net op het verkeerde moment', benadrukt hij, zonder in detail te treden over wat er precies misging bij de Nederlander.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws