Ricciardo is klaar voor terugkeer bij Red Bull Racing: 'Vorig jaar gekregen wat ik nodig had' Formule 1
Formule 1

Ricciardo is klaar voor terugkeer bij Red Bull Racing: 'Vorig jaar gekregen wat ik nodig had'

Ricciardo is klaar voor terugkeer bij Red Bull Racing: 'Vorig jaar gekregen wat ik nodig had'

Daniel Ricciardo is er naar eigen zeggen absoluut klaar voor om terug te keren naar het grote Red Bull Racing. De Australische coureur van Visa Cash App RB heeft zijn zinnen dan ook gezet op het stoeltje van Sergio Pérez, maar de 34-jarige coureur uit Perth is zich er tegelijkertijd ook van bewust dat hij meer races zoals de sprintrace in Miami zal moeten rijden om Red Bull te overtuigen.

Tijdens de sprintrace in Miami deed Ricciardo na een teleurstellend begin van 2024 eindelijk eens op een positieve manier van zich spreken. Na een sterke sprintkwalificatie, wist de achtvoudig racewinnaar zijn vierde plek een dag later knap vast te houden. Dit moment toonde volgens de RB-coureur aan dat hij nog altijd over een goed niveau beschikt. 'Ik weet dat dit op een gegeven moment misschien wel wat minder zal worden, maar dat is nog niet nu. Ik zag de Ferrari de hele race in mijn spiegels en ik wist dat ik eigenlijk niet op de vierde plek zou moeten rijden', doelt Ricciardo in een exclusief interview met PlanetF1 op het onderlinge verschil tussen beide teams.

Terugkeer Red Bull

Omdat Sergio Pérez bij Red Bull over een aflopende verbintenis beschikt, wordt Ricciardo als een mogelijke kandidaat voor het tweede stoeltje naast Max Verstappen genoemd. Zelf heeft de Australiër er ook nooit een geheim van gemaakt dat hij graag terug zou keren op het oude nest. De 34-jarige denkt dat hij er, ondanks zijn tegenvallende resultaten, ook klaar voor is.

'Ja, absoluut', zegt hij met overtuiging. 'Ik denk niet dat die kans me ontglipt is. Ik weet natuurlijk niet wat er gaat gebeuren. Natuurlijk moet ik vaker races zoals de sprintrace in Miami laten zien. Maar ik denk dat vorig jaar het grootste signaal heb gekregen dat ik nodig had', wijst Ricciardo op de Red Bull-test in Silverstone. 'Ik sprong na zeven of acht maanden in die auto en reed vervolgens die ronde. Dat was alles wat ik nodig had. Ik zag het team rondom me en ik zag de glimlach op Christian's (Horner, red.) gezicht. Er zijn natuurlijk geen garanties, maar ik zou het geweldig vinden om daar (Red Bull) op een dag terug te keren. We zullen zien. Ik blijf ervoor gaan', aldus Ricciardo.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws