Lammers komt met waarschuwing voor Red Bull: 'Anders gaan ze hard moeten werken' Formule 1
Formule 1

Lammers komt met waarschuwing voor Red Bull: 'Anders gaan ze hard moeten werken'

Lammers komt met waarschuwing voor Red Bull: 'Anders gaan ze hard moeten werken'

McLaren presteerde in Imola goed, maar er zal toch ook wat teleurstelling zijn binnen het team. Lando Norris miste net de overwinning en teamgenoot Oscar Piastri kwalificeerde als tweede, werd teruggezet en kon het podium net niet halen. ‘Je zag op de vrijdag al dat de McLarens heel goed lagen’, prijst Louis Dekker het team desondanks in de NOS Formule 1-podcast.

Het was volgens Dekker meteen duidelijk dat McLaren het goed zou doen in Imola. ‘Het team keek zelf de kat uit de boom’, geeft hij aan. Ondanks de overwinning in Miami, hield het team er rekening mee dat ze niet elk weekend zo sterk zouden zijn. ‘Gedurende het weekend kwam er optimisme’, zag Dekker. ‘De tank met vertrouwen bij McLaren is heel erg vol aan het raken.’ Volgens hem is dat bijzonder en was het niet iets wat McLaren aan het begin van het seizoen had verwacht. ‘Ik denk dan terug aan Bahrein en de eerste meters die ze daar reden. Daar dachten ze misschien achteraan te staan’, aldus Dekker.

McLaren-duo kan Verstappen stoppen

Niets bleek minder waar.In een maand of twee, drie is dat compleet gekanteld’, ziet de analist. ‘Ze weten nu: we kunnen uitdagen en we kunnen verslaan. Dat zal niet ieder weekend gebeuren, maar het zelfvertrouwen is er’, benadrukt hij. ‘Voor de race, die aanvankelijk bijzonder slaapverwekkend was, is het ontzettend jammer dat Piastri is teruggezet’, is Dekker dan ook van mening. ‘Dat kostte hem zijn goede startplaats en dat is erg jammer geweest. Ferrari kon het niet bolwerken tegen Verstappen, maar ik denk Piastri en Norris met zijn tweeën wel’, prijst hij het coureursduo van McLaren.

Jan Lammers sluit zich bij zijn collega aan. ‘We hebben het nu over Verstappen, Leclerc en Norris maar het zou me niet verbazen als wij het later dit jaar vaker over Piastri gaan hebben’, zegt hij. ‘Piastri is heel goed bezig’, vindt de voormalig Formule 1-coureur. ‘De tweede helft van de race kan hij nog wat meer zijn tempo vasthouden. Daar moet hij aan gaan werken’, luidt de opbouwende kritiek. Verder heeft hij niets dan lof voor de coureurs van de Britse renstal. ‘Samen, als team, zijn ze verrekte goed bezig’, benadrukt Lammers. ‘Pérez moet echt een tandje bijzetten, want anders gaat Red Bull nog hard moeten werken voor het constructeurskampioenschap’, waarschuwt de analist het team van Verstappen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws