Ricciardo: 'Per circuit verschillend of we met Red Bull en Mercedes kunnen strijden' Formule 1
Formule 1

Ricciardo: 'Per circuit verschillend of we met Red Bull en Mercedes kunnen strijden'

Ricciardo: 'Per circuit verschillend of we met Red Bull en Mercedes kunnen strijden'

Daniel Ricciardo stelt dat het circuit bepaalt of McLaren kan vechten met Red Bull Racing en Mercedes. Tijdens de meeste Grands Prix lijkt de Britse renstal steeds dichter naar haar twee concurrenten toe te kruipen, maar niet altijd lukt het ze om aan te halen. Dat is vooral te wijten aan het feit dat de McLaren niet overal even lekker loopt, denkt de Australiër.

McLaren heeft met de MCL35M een bolide waarmee voor podiumplaatsen gevochten kan worden. Soms zijn ze zelfs in staat Red Bull en Mercedes uit te dagen. Ricciardo: 'De afgelopen weken leek het daar inderdaad steeds meer op', bevestigt Ricciardo bij Autosport. 'Ik denk dat Lando Norris dat heel het jaar al aan het doen is en voor mij ziet het er ook steeds veelbelovender uit.'

Hij refereert om zijn punt kracht bij te zetten naar de race van Norris in Rusland. Het droge deel van die race oogde de jonge Brit ijzersterk en deed hij serieus mee voor de overwinning. Ook kwam Lewis Hamilton die race een volledige stint bijvoorbeeld niet langs Ricciardo. Op de rechte stukken kwam de zevenvoudig wereldkampioen steeds nét die snelheid tekort om een inhaalmanoeuvre te plaatsen.

McLaren afhankelijk van circuit

Ricciardo weet waar het door komt dat McLaren simpelweg niet elke Grand Prix een uitdager kan vormen voor de twee sterkere renstallen. 'Het ligt voor McLaren een beetje aan het circuit. We zijn niet op elke baan even sterk, maar als we die vorm wel hebben, kunnen we de topteams uitdagen', concludeert hij. Allebei de McLaren-rijders hebben dit jaar dan ook meegedaan om Grand Prix-overwinningen.Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws