Mercedes-kopstuk Shovlin verklaart bijzondere ICE-wissel Hamilton Formule 1
Formule 1

Mercedes-kopstuk Shovlin verklaart bijzondere ICE-wissel Hamilton

Mercedes-kopstuk Shovlin verklaart bijzondere ICE-wissel Hamilton

Mercedes heeft voor vragende gezichten gezorgd met haar keuze om enkel de interne verbrandingsmotor van Lewis Hamilton te vervangen. De introductie van een volledig nieuw motorblok was logischer geweest, gezien een gridstraf van zeventien plaatsen niet zo veel meer pijn doet dan een gridstraf van tien plaatsen. Andrew Shovlin legt uit waarom Mercedes alleen de ICE vervangen heeft.

Motorsport-Total maakt melding van de Britse Mercedes-ingenieur, die aangeeft dat Mercedes overwogen heeft om het hele onderdeel te vervangen. De interne verbrandingsmotor was echter het enige onderdeel waarvan serieus gevreesd werd dat het het einde van het seizoen niet zou halen. Daarom heeft Mercedes besloten om niet een totaal nieuwe motor te introduceren.

Mercedes kiest tien plekken gridstraf

Shovlin gaf tevens aan dat Mercedes het beter vond om slechts tien gridplaatsen in te leveren, in plaats van de zeventien die ze met gridstraffen van andere coureurs hadden kunnen inleveren. Wel snijdt de W12 met gemak door het middenveld, op McLaren na, wellicht. Uiteindelijk was het verschil tussen die twee startplaatsen dus niet heel groot geweest.

Tenslotte meldde de Mercedes-topman dat het 'onwaarschijnlijk' is dat er verdere onderdelen vervangen zullen worden gedurende de rest van het jaar. Mercedes lijkt dus met één opgeknapte motor, en een tweede relatief nieuwe krachtbron het jaar uit te kunnen rijden met Hamilton. Of dat ook daadwerkelijk het geval is, zal ik de komende zeven wedstrijden blijken.

Mercedes ziet mogelijkheden op Istanbul Park

Ook laat Shovlin vervolgens in gesprek met The Race weten dat Istanbul Park het gewenste circuit is voor de wissel. Ze zien er namelijk mogelijkheden voor Hamilton. 'Het is lastig om te bepalen waar je goed in kan halen, want je hebt wel in gedachte waar je goed in kan halen en waar niet, maar het is niet altijd even rechtdoorzee.' Zo werd verwacht dat in Rusland makkelijk ingehaald kon worden door de rechte stukken, maar kwam er halverwege aan de opmars van bijvoorbeeld Max Verstappen een einde.

Mercedes acht Istanbul Park een circuit waarop er 'mogelijkheden liggen' voor Hamilton: 'Herinner je je zijn GP2-race hier nog? Dat wordt vast een spannende zondag!', stelt de Mercedes-topman. De wissel van enkel de ICE, in plaats van de gehele motor, was een afweging van risico op uitvalbeurten. Door de ICE te vervangen zijn ze van mening dat ze dat risico gepareerd hebben, terwijl ze de hoeveelheid gridstraffen beperkt houden. Shovlin denkt dat Hamilton de Grand Prix misschien zelfs wel kan winnen, ondanks zijn gridstraf.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws