Overzicht tijden Formule 1 Grand Prix van Turkije 2021 Formule 1
Formule 1

Overzicht tijden Formule 1 Grand Prix van Turkije 2021

Overzicht tijden Formule 1 Grand Prix van Turkije 2021

Na een weekend zonder Formule 1, maken de teams en coureurs zich alweer op voor de zestiende ronde van het 2021-seizoen, de Grand Prix van Turkije. Op Istanbul Park zien we door het tijdsverschil tussen Turkije en Nederland iets andere tijden dan we gewend zijn van de Europese kalender.

Het is voor de tweede keer sinds 2012 dat de Formule 1-coureurs afreizen naar Turkije. Vorig jaar werd voor het eerst weer een editie gehouden, die veel mensen zich nog kunnen herinneren. De vele regen zorgde ervoor dat Lance Stroll er toen vandoor ging met poleposition en Max Verstappen kende geen goede start in de race.

Verstappen op jacht naar punten in gevecht met Hamilton

Doordat Lewis Hamilton de Grand Prix van Rusland wist te winnen en Verstappen als tweede over de streep kwam, is het gat nu twee punten in het voordeel van de Brit. Daarmee is ook meteen alles gezegd, want het kan nog alle kanten op vallen. Verstappen zal maar wat graag een slag willen slaan in Istanbul.

In Turkije zullen de tijden iets afwijken dan gewend. Door het tijdsverschil starten de sessies een uurtje eerder, op zaterdag zal ook de kwalificatie eerder beginnen. De kwalificatie op zaterdag en de race op zondag zullen aftrappen om 14.00 uur, hieronder het overzicht van alle sessies tijdens het GP-weekend van Turkije.

SessieDatumTijd
Eerste vrije trainingVrijdag 8 oktober10.30u - 11.30u
Tweede vrije trainingVrijdag 8 oktober14.00u - 15.00u
Derde vrije trainingZaterdag 9 oktober11.00u - 12.00u
KwalificatieZaterdag 9 oktober14.00u - 15.00u
RaceZondag 10 oktober14.00u


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws