Ricciardo streng voor zichzelf na sprintrace: 'Kom op man, laat dat niet gebeuren' Formule 1
Formule 1

Ricciardo streng voor zichzelf na sprintrace: 'Kom op man, laat dat niet gebeuren'

Ricciardo streng voor zichzelf na sprintrace: 'Kom op man, laat dat niet gebeuren'

Daniel Ricciardo is niet blij met de DRS-zones op het circuit van Interlagos. De Australiër is van mening dat de twee zones waar je gebruik kunt maken van de DRS te dicht achter elkaar liggen. Hierdoor worden inhaalacties in bocht 1 ontmoedigd, aangezien je dan in het nadeel komt voor de volgende DRS-zone richting bocht 4.

Ricciardo is van mening dat deze DRS-zones in zijn nadeel werkten tijdens de sprintrace in Brazilië. ‘We hadden de snelheid voor punten’, vertelt hij tegen Motorsport.com. ‘Elke keer dat ik Carlos (Sainz, red.) inhaalde, gaf ik hem DRS’, voegt hij eraan toe om de situatie uit te leggen.

Ricciardo eindigde de sprintrace op een negende plek, net buiten de punten. De AlphaTauri-coureur was in een constant gevecht met de Ferrari van Sainz om een punt te kunnen bemachtigen. Het lukte Ricciardo een paar keer om de achtste plek van Sainz te veroveren, maar de Spanjaard wist deze telkens terug te winnen. ‘Ik had hem dan ingehaald en had het gevoel dat ik het voor elkaar had, maar moest hem dan weer met DRS open voorbij laten gaan’, zegt Ricciardo gefrustreerd.

Eigen fout

Voor nu reflecteert de Australiër vooral op zichzelf in de hoop het tijdens de hoofdrace op zondag beter aan te pakken. ‘Ik zal zien of ik tijdens de hoofdrace strategisch betere acties voor elkaar kan krijgen’, erkent hij. Tijdens het gevecht tussen Sainz en Ricciardo in de sprintrace maakte de AlphaTauri-coureur ook een fout, waardoor hij de deur open liet voor Oscar Piastri om aan hem voorbij te gaan.

Ondanks dat Ricciardo de plek van Piastri terug wist te winnen, was hij wel gefrustreerd door zijn eigen fout. ‘Ik probeerde duidelijk Carlos aan te vallen, maar ik liet toen te veel ruimte voor Oscar’, vertelt hij. De Australiër geeft toe dat dit soort fouten aantonen dat hij te lang aan de zijlijn heeft gestaan. ‘Sommige dingen lieten mijn ervaring zien, maar van sommige dingen, zoals ruimte laten voor Oscar aan de binnenkant, denk ik: Kom op man, laat dat niet gebeuren.’

Ondanks het mindere resultaat in de sprintrace blijft Ricciardo optimistisch over de hoofdrace op zondag. ‘Inhalen was duidelijk een beetje een zwak punt voor ons. Ik zal de herhaling terugkijken om te zien of ik mijn inhaalacties beter kan plannen, of misschien moeten we proberen om wat meer vrije lucht te vinden en ons tempo benutten’, legt hij op kritische wijze uit.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws