McLaren-teambaas had weinig hoop voor Norris: 'Ongetwijfeld aangevallen door Verstappen' Formule 1
Formule 1

McLaren-teambaas had weinig hoop voor Norris: 'Ongetwijfeld aangevallen door Verstappen'

McLaren-teambaas had weinig hoop voor Norris: 'Ongetwijfeld aangevallen door Verstappen'

Andrea Stella, de teambaas van McLaren, is ervan overtuigd dat zelfs als Lando Norris een betere start had gehad dan Max Verstappen, hij alsnog de sprintrace niet had kunnen winnen. De Italiaan erkent dat Verstappen te snel was voor Norris om later in de sprintrace mee te vechten.

‘Ik heb het idee dat het heel moeilijk zou zijn geweest’, geeft de teambaas eerlijk toe. Norris had een goede start tijdens de sprintrace in Brazilië, maar slaagde er niet in Verstappen achter zich te houden. ‘Tot halverwege de race was onze snelheid goed. Sterker nog, we hadden een minimale achterstand. We overwogen zelfs even om aan te vallen’, vertelt Stella tegen Motorsport.com.

De teambaas denkt dat zelfs als Norris voor Verstappen was gebleven, de McLaren-coureur weinig kans had gemaakt om als eerste over de finishlijn te komen. ‘Als de situatie andersom was geweest, waren we ongetwijfeld aangevallen door Verstappen’, zo geeft Stella toe dat Verstappen onverslaanbaar was op zaterdag.

Terugvechten op zondag

Norris start de hoofdrace op zondag vanaf de zesde plek, nadat de kwalificatie in Q3 werd stopgezet vanwege de weersomstandigheden. Op zaterdag heeft het team echter bewezen dat er meer in het vat zit dan op vrijdag, wat het team wat extra hoop geeft om zoveel mogelijk punten te scoren op zondag.

Het team van McLaren heeft samen met Norris al besproken wat er verbeterd kan worden aan zijn starts, zodat ze kunnen leren van deze ervaring en deze kunnen toepassen in de hoofdrace op zondag. ‘Lando en zijn engineer zullen naar de data kijken om te zien waar mogelijkheden voor verbetering liggen’, onthulde Stella. De teambaas geeft aan dat dit aan meerdere dingen kan liggen. ‘Het kan te maken hebben met de manier waarop hij de koppeling in de laatste fase laat opkomen, maar het kan ook aan de versnellingen liggen’, legt de Italiaan zelf uit als reden voor de mindere start.

Verstappen kan dit weekend in Brazilië zijn zeventiende zege van het seizoen pakken. Ook wedden op F1? Registreer nu bij JACKS en ontvang 60 euro aan free bets! Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws