Russell deelt afwijkende mening: 'Het was goed om dit weekend het sprintformat te hebben' Formule 1
Formule 1

Russell deelt afwijkende mening: 'Het was goed om dit weekend het sprintformat te hebben'

Russell deelt afwijkende mening: 'Het was goed om dit weekend het sprintformat te hebben'

George Russell is wel tevreden met zijn P6-resultaat, omdat de Brit van mening is dat hij het in de onstuimige W15 niet verdiende om nog hoger te eindigen. De coureur wist tijdens de hoofdrace wel twee plekken goed te maken ten opzichte van zijn P8-startplek, en hoopt dat zijn team kan leren van alle informatie die het heeft weten te verzamelen tijdens het ongewone sprintweekend.

De Mercedes-coureur eindigde uiteindelijk P6 tijdens de hoofdrace van het Grand Prix-weekend in China, twee plaatsen hoger dan zijn startpositie. Russell haalde aan het begin van de race nog wel even de twee Ferrari-mannen in, maar eindigde uiteindelijk toch achter Charles Leclerc en Carlos Sainz. Russell zegt na de race daar wel vrede mee te hebben.

'Om te starten op P8 en dan een paar posities hoger te eindigen, dat is waar we ook hoopte te eindigen, gezien de performance die we hadden', vertelt Russell aan F1TV. 'Het resultaat is eerlijk, maar we hebben wel gezien dat we nog veel werk te doen hebben.' De Britse coureur is één van de weinige coureurs die eigenlijk wel blij was met dat het Grand Prix-weekend in China een sprintweekend was. 'Het was goed om dit weekend het sprintformat te hebben. We hadden daardoor twee verschillende set-ups in de auto. Op de vrijdag en zaterdagochtend hadden we de ene afstelling, en op zaterdagmiddag en vandaag de andere. We hebben daarom veel om te analyseren, en om verder op te bouwen.'

Russell blij met twee keer parc fermé

Russell noemde vooral het hebben van twee parc fermé-momenten als een goede beslissing van de raceleiding in Shanghai. 'Denk wel dat het een goede manier was voor iedereen om zo een kans te creëren om iets anders te proberen tussen de twee sessies door. Uiteindelijk eindigde ik toch de sprintrace in eenzelfde positie (als de hoofdrace, red.)'. Russell eindigde sprintrace op P8, twee plaatsen lager dan zijn hoofdraceresultaat. 'Tijdens beide races was P6 de hoogste plek die we verdienden. We moeten nu door blijven gaan met het verbeteren van de performance.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws