Hamilton sloeg plank helemaal mis: 'Dit laat ik niet nog eens gebeuren' Formule 1
Formule 1

Hamilton sloeg plank helemaal mis: 'Dit laat ik niet nog eens gebeuren'

Hamilton sloeg plank helemaal mis: 'Dit laat ik niet nog eens gebeuren'

Lewis Hamilton pakte in de sprintrace nog knap een tweede plek, maar wist in de Grand Prix zelf niet echt op te vallen met een negende plek, na een Q1-exit op zaterdag. De Brit weet dat vooral aan het feit dat hij de plank volledig missloeg als het op de afstelling aankwam, en is blij dat het weekend achter de rug is.

George Russell liet met een zesde plek het potentieel van Mercedes zien. Hamilton profiteerde vooral van de chaos in het midden van de race, en wist zich zo uiteindelijk nog op te werken tot de puntenposities. 'Ik maakte uiteindelijk de verkeerde keuze met de afstelling, dat laat ik niet nog eens gebeuren', zei Hamilton meteen na afloop van de race bij Viaplay. De 39-jarige Brit klaagde eerder dit seizoen ook al vaker erover dat hij de verkeerde keuze qua afstelling gemaakt had.

In de sprintrace had Hamilton het juist wel nog redelijk voor elkaar, maar sinds 2024 mogen de coureurs de afstelling na de sprintrace voor de kwalificatie nog eens veranderen, en dat pakte bij Hamilton blijkbaar belabberd uit. 'Dit was waarschijnlijk de slechtste afstelling die ik ooit heb gehad. Ik ben blij dat ik in ieder geval plekken winst boekte. Het venster waarin onze auto werkt, is erg klein. Ik dacht dat ik de juiste keuze maakte qua afstelling, maar het was een verschrikking, echt vreselijk', baalt de zevenvoudig kampioen.

Hamilton was tijdens de race ook veelvuldig te horen over de boordradio met verschillende klachten, maar wil nog wel aangeven dat de rest van het team het beter voor elkaar had. 'Het team deed het wel goed met de pitstops, en George (Russell, red.) deed het goed. Hij pakte wat punten voor het team, dus dat is heel goed. De volgende race zal beter gaan', belooft Hamilton, die in vijf Grands Prix pas twaalf punten pakte, maar in de sprintrace met zeven punten wel toesloeg.

Belabberd bandenmanagement

Desgevraagd legt Hamilton nog verder uit wat er mis was met de afstelling. 'We hebben deze afstelling nog niet eerder gebruikt. Ik kan niet in detail treden, maar op hoge snelheden werkt het heel goed, maar in langzame bochten draait de auto eigenlijk helemaal niet', legt de Engelsman uit. 'Je stuurt dus eigenlijk volledig door gas te geven, en zo vernietig je de achterbanden.'

Meediscussiëren? Klik hier om je te registreren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws