Russell furieus: 'Ik dacht dat Bottas ons dood wilde hebben' Formule 1
Formule 1

Russell furieus: 'Ik dacht dat Bottas ons dood wilde hebben'

Russell furieus: 'Ik dacht dat Bottas ons dood wilde hebben'

Valtteri Bottas en George Russell zijn uitgevallen tijdens de Grand Prix van Emilia Romagna. De coureurs kwamen hard in elkaar in aanraking na het rechte stuk. Het zorgt voor een rode vlag. Verstappen reed op dat moment nog op P1, terwijl Lewis Hamilton verwezen werd naar de negende positie.

Valtteri Bottas wilde zijn plek verdedigen, ging naar de binnenkant. George Russell koos op zijn beurt voor de buitenkant en kwam vervolgens op het gras terecht. Daar gleed de Williams uit en knalde vol in de zijkant van de Mercedes. Beide coureurs gaven elkaar na afloop van de crash de schuld. Feit is wel dat Russell de slipstream had vanuit de DRS-zone. Het zorgt er in ieder geval voor dat Mercedes met één auto door zal moeten na de herstart.

Bottas was voornamelijk ontevreden over zijn race. 'Het was een erg lastige race. Ik verloor al wat plaatsen bij de start en daarna was het lastig inhalen. Er was lang maar één droge lijn op het circuit', vertelt Bottas ten overstaan van Ziggo Sport. De coureur gaat dus puntloos naar huis.

Bottas wijst Russell aan als duidelijke aanstichter

Wat betreft de crash was de Fin overigens duidelijk. Hij wijst George Russell aan als de enige schuldige voor de crash. 'Ik zorgde ervoor dat ik toch ruim baan gaf. Er was genoeg plek voor Russell om mij in te halen, maar hij verloor de controle en knalde toen vol tegen mij aan. Het was voor mij wat dat betreft duidelijk. Het was volledig zijn eigen schuld', legt Bottas uit.

Bottas snapt dan ook niet dat Russell naderhand boos op hem reageerde, juist omdat Bottas wist dat Russell schuldig was aan de harde klap van beide coureurs. 'Ik weet niet wat er met hem aan de hand was, het was duidelijk zijn fout. Ik was dan ook absoluut niet blij met zijn reactie', sluit Bottas af.

Russell furieus op Bottas

Russell gelooft op zijn beurt echter niet dat hij de schuldige was van de twee. Vanuit zijn oogpunt zag het er namelijk uit alsof Bottas een kleine beweging naar rechts maakte, waardoor Russell moest uitwijken. 'Er is een gentleman's agreement dat je dat niet doet, je hebt de snelheden namelijk te accepteren en die moet je ook respecteren', vertelt Russell ten overstaan van Sky Sports.

'Hij duwde mij echter gewoon op het gras, waardoor ik op een stuk nat asfalt terecht kwam en ik de auto verloor. Maar wat ik al zei, je moet de snelheid en de omstandigheden respecteren, dat deed hij niet', gaat Russell verder. Naderhand ging Russell ook nog verhaal halen bij Bottas.

'Ik vroeg hem gewoon of hij ons dood wilde hebben. We gingen bizar snel, we kennen de gevaren van de omstandigheden. Maar hij vecht op de negende positie om spek en bonen. Maar voor ons is dat gewoon niet zo. Maar goed, dat verklaart niet dat hij zo naar rechts kon bewegen', gaat Russell verder.

'Maar we zullen het er over hebben als volwassen mensen. Ik weet zeker dat hij gefrustreerd is met mij, terwijl ik met hem gefrustreerd ben. Maar we zullen het er in ieder geval met elkaar over moeten hebben', sluit Russell af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws