Russell heeft top drie in het vizier: 'Twee tienden van P3, daar ben ik blij mee' Formule 1
Formule 1

Russell heeft top drie in het vizier: 'Twee tienden van P3, daar ben ik blij mee'

Russell heeft top drie in het vizier: 'Twee tienden van P3, daar ben ik blij mee'

George Russell staat morgen bij de start van de Grand Prix van Monaco op P5, vlak voor Max Verstappen op P6. Het verschil tussen de Brit en zijn landgenoot Lando Norris op P4 is enorm klein en ook nummer drie Carlos Sainz was maar een paar tienden sneller. ‘Ik ben heel tevreden’, geeft de Mercedes-coureur aan bij F1TV.

Russell had gisteren geen geweldige dag, geeft hij zelf aan. Het gedrag van de W15 maakte dit eigenlijk alleen maar erger naarmate de dag vorderde. ‘Gisteren was een moeilijke dag en ik voelde me niet goed’, vertelt de Engelsman. ‘Ik voelde daarnaast ook veel vibraties in de auto’, voegt hij er nog aan toe. ‘Die twee dingen in combinatie met Monaco is niet wat je wilt’, geeft de Brit aan.

Op zaterdag voelt Russel zich niet meer zo ziek. ‘Vandaag voelde ik me veel beter tijdens de kwalificatie’, verteld hij opgewekt. Het resultaat mocht er naar zijn eigen mening dan ook zeker zijn. ‘De auto kwam tot leven’, aldus de Brit. Hoewel Charles Leclerc en Oscar Piastri toch een tikkeltje te snel waren voor de Mercedes-coureur, komt hij wel in de buurt van de tijden van P3 en P4. ‘Ik zat er zo dichtbij, twee tienden van P3, daar ben ik blij mee’, geeft hij aan.

Monteurs hebben hard gewerkt om vibratieprobleem op te lossen

‘Het team heeft zo hard gewerkt om upgrades te brengen en die zitten nu op de auto, eerder dan verwacht omdat iedereen nu keihard zijn best doet in de fabriek om deze bolide te verbeteren’, prijst Russell de mensen achter de schermen bij zijn team. ‘De monteurs hebben ook heel hard hun best gedaan gisteravond om wat aan die vibraties te doen’, vertelt hij. En met succes, zo blijkt. ‘Er is heel veel moeite gedaan. Dit resultaat bewijst dat we stappen in de goede richting zetten en daar ben ik blij mee’, sluit de man van Mercedes positief af.

Pakt Verstappen de overwinning in Monaco? Krijg 50x of 100x je inzet bij een winstmarge van 10 seconden of meer! Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws