Russell is het oneens met Hamilton: 'Dat is zeker niet de oorzaak van onze problemen' Formule 1
Formule 1

Russell is het oneens met Hamilton: 'Dat is zeker niet de oorzaak van onze problemen'

Russell is het oneens met Hamilton: 'Dat is zeker niet de oorzaak van onze problemen'

George Russell sluit zich niet aan bij de uitspraken van teamgenoot Lewis Hamilton. Mercedes kende het afgelopen Grand Prix-weekend een moeilijke start van het seizoen, waardoor er weer vraagtekens zijn geplaatst bij het concept van de W14. Russell denkt dat het door de verschillende reglementen lastig is om de auto direct flink onder handen te nemen. Het idee van Hamilton zou dan ook niet direct voor de oplossing zorgen.

De zevenvoudig wereldkampioen was na de Grand Prix van Bahrein zeer kritisch over de auto. Hamilton stelde dat het team niet naar hem heeft geluisterd tijdens de winter. Ergens begrijpt zijn teamgenoot dat wel. 'Lewis verwijst naar iets heel specifieks, wat zeker niet de oorzaak is van onze problemen', geeft Russell toe bij Motorsport.com. 'Ik denk dat de tijden waarschijnlijk anders zijn dan drie, vier of vijf jaar geleden, toen alles mogelijk was.'

'Nu zijn er veel beperkingen waarbij je de beste compromissen moet vinden tussen de verschillende gebieden', vervolgt de enkelvoudig racewinnaar. Daarmee doelt de Brit vooral op de beperkingen door het budgetplafond. De drastische maatregelen moeten daarom mogelijk nog even wachten. 'Er zijn veel dingen die we graag zouden willen veranderen aan de auto, maar wanneer je werkt met een budgetplafond en de aerodynamische voorschriften, is het niet haalbaar en niet productief om drastische veranderingen aan te brengen.'

Russell vindt snelheid Red Bull 'zorgwekkend'

Voor aankomend weekend lijkt Mercedes dan ook nog niet mee te kunnen doen om de titel. Russell verwacht dat Red Bull nog meer kan laten zien. 'Wanneer ik terugkijk naar de race en zie dat Red Bull een seconde sneller was dan iedereen en hun ingenieurs de rijders vertelden om de snelheid te verminderen en het tempo te controleren, dan is het natuurlijk een beetje zorgwekkend. Natuurlijk kunnen er races zijn waarin er problemen zijn met betrouwbaarheid of ongevallen of wat dan ook. Maar op dit moment zijn ze in een eigen klasse', aldus de Mercedes-coureur.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws