Hamilton eist meer van Mercedes: 'Hebben een schop onder onze kont nodig' Formule 1
Formule 1

Hamilton eist meer van Mercedes: 'Hebben een schop onder onze kont nodig'

Hamilton eist meer van Mercedes: 'Hebben een schop onder onze kont nodig'

Lewis Hamilton vindt dat Mercedes een schop onder zijn kont moet krijgen, wil het Duitse topteam weer meedoen om de prijzen in de Formule 1. Dat zegt de zevenvoudig wereldkampioen tijdens de persconferentie voorafgaand aan de Grand Prix van Saoedi-Arabië.

Hamilton voegt eraan toe dat Mercedes er nu slechter voorstaat dan een jaar geleden, toen de seizoensstart van het team ook al zeer teleurstellend was. De Engelsman kijkt terug naar de prestatie van Red Bull Racing in Bahrein. 'Ze waren niet eens aan het pushen in de race. Ze waren anderhalve seconde per ronde sneller in de wedstrijd', luidt zijn constatering.

Nu is het zaak om als team te blijven werken, stelt de 38-jarige coureur, maar makkelijk gaat dat niet worden. Zeker niet met het oog op resultaten. 'We moeten hopen dat Red Bull, Ferrari en misschien Aston Martin de race niet kunnen uitrijden, dan kunnen we winnen. Maar we houden van de uitdaging', stelt Hamilton, die zegt nog honderd procent te geloven in zijn team.

Hamilton denkt ook dat de woorden die hij na de Grand Prix van Bahrein heeft gekozen niet geweldig waren. 'Het klopt dat je het met bepaalde teamleden soms niet helemaal eens bent, maar dan is het belangrijk dat je goed blijft communiceren.' Van een vertrek wil de Engelsman dan ook niet spreken. 'Dit team voelt nog steeds als familie. Ik wil niet weg, al moeten we wel een stap zetten', zegt hij tegen De Telegraaf.

Mercedes zit nu in 'proces van grote beslissingen nemen'

Daarbij zegt de meervoudig titelwinnaar: 'We moeten een schop onder onze kont krijgen. We moeten kijken waar de prestaties zitten en we moeten grote beslissingen gaan nemen om het gat te verkleinen. Anders loopt Red Bull weg, tenzij Ferrari hen kan bijhalen. Maar ja, nu zitten we in het proces van grote beslissingen nemen.'

Hamilton herhaalt tevens dat hij vanaf het begin al doorhad dat de W14 niet de auto was waarop Mercedes had gehoopt. 'Het is natuurlijk een schok als je je realiseert dat de auto niet staat waar je wil staan. Maar iedereen werkt aan de oplossing en ik heb honderd procent vertrouwen in mijn team. Je verliest niet ineens het vermogen om een auto te bouwen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws