Leclerc en Russell eensgezind: 'Red Bull in Bahrein een klasse apart' Formule 1
Formule 1

Leclerc en Russell eensgezind: 'Red Bull in Bahrein een klasse apart'

Leclerc en Russell eensgezind: 'Red Bull in Bahrein een klasse apart'

Charles Leclerc en George Russell zijn eensgezind: Red Bull Racing is de favoriet voorafgaand aan de grand Prix van Bahrein, de openingsrace van het 2023-seizoen van de Formule 1. Het team van Max Verstappen en Sergio Pérez had veelbelovende testdagen en dat is de concurrentie niet onopgevallen gebleven.

'Ze hebben een sterke start gehad', geeft Leclerc toe in gesprek met RaceFans. 'Red Bull en Max lijken erg sterk. Het is alleen maar testen, dus het is moeilijk te uit te leggen hoeveel beter ze zijn, maar het lijkt erop dat ze een beetje voorliggen in vergelijking met ons. We hebben dus wat werk te doen. Het is nog maar het begin, maar het doel is zeker om nog een stap verder te gaan.'

Russell: 'Red Bull een klasse apart'

Russell had, in tegenstelling tot Red Bull, minder soepele testdagen. Zo viel de Brit op de tweede dag stil met een hydraulisch probleem. ' Het waren waarschijnlijk niet de soepelste drie dagen waarop we hadden gehoopt. Maar de lessen die we uit de test hebben gehaald - en ik ging terug naar Engeland, ik zat in de simulator - die bevindingen zullen ons volgens mij beter van pas komen voor dit weekend.'

'Maar ik denk dat het absoluut eerlijk is om te zeggen dat Red Bull dit weekend een beetje een klasse apart is hier in Bahrein', gaat de coureur van Mercedes verder over de favorietenrol van Red Bull. 'Maar ik denk dat het waarschijnlijk een mooi gevecht wordt om de tweede plaats, waarschijnlijk tussen Ferrari en Aston Martin.' Carlos Sainz rekent er ook op dat Aston Martin vooraan meedoet.

F1TV of toch Viaplay? Bekijk hier waar jij de Formule 1 in Bahrein kan kijken! Of check onze Formule 1 live kijken-pagina!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws