Horner over 'andere druk' binnen Red Bull: 'Iedereen binnen het team is vastberaden' Formule 1
Formule 1

Horner over 'andere druk' binnen Red Bull: 'Iedereen binnen het team is vastberaden'

Horner over 'andere druk' binnen Red Bull: 'Iedereen binnen het team is vastberaden'

Christian Horner voelt dat er een andere druk op Red Bull Racing ligt nadat het team vorig seizoen voor het eerst in acht jaar weer eens constructeurskampioen werd. Desondanks is de stemming binnen de Oostenrijkse renstal prima en werkt iedereen volgens de teambaas keihard om de twee wereldtitels in Milton Keynes te houden. Horner ligt dan ook niet wakker van de kleine problemen die tijdens de testdagen aan het licht kwamen.

Red Bull wordt door de concurrentie als de duidelijke favoriet gezien voor de beginfase van het seizoen. Toch liepen de testdagen niet honderd procent vlekkeloos aangezien de auto te maken kreeg met een olielek. 'Er waren kleine dingen en het is beter als ze tijdens de tests aan het licht komen', wordt Horner geciteerd door Speedweek. 'Het is belangrijk dat we veel testkilometers hebben kunnen afleggen, bijna drie Grand Prix-afstanden per dag. Het is een goede duurtest voor de auto.'

Qua performance zag alles er wel netjes uit voor de regerend constructeurskampioen. Horner weet dat het team zich nu volledig voorbereid voelt voor de Grand Prix-weekenden. 'Het goede aan de tests is dat je dingen kunt uitproberen waar je geen tijd voor hebt tijdens de raceweekenden. Het belangrijkste is om te ontdekken wat bij de auto en de banden past, en wat de coureurs willen.' Zowel Max Verstappen als Sergio Pérez hadden na de drie testdagen een positief gevoel over de RB19.

Horner: 'Iedereen vastberaden om de twee wereldtitels te verdedigen'

Voor het eerst in acht jaar zal er weer eens gejaagd worden op het team van Red Bull. Dit verhoogt de druk op de Oostenrijkse renstal, maar de gemoederen bij het team lijden er zeker niet onder, merkt de teambaas. 'Het is anders, want voor het eerst in acht jaar is de constructeursbeker terug bij ons en elk teamlid is ongelooflijk trots en vastberaden om de twee wereldtitels te verdedigen. De stemming is zeker goed, de motivatie en opwinding zijn geweldig', aldus Horner.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws