Russell pakte eerste bocht anders aan: 'Verloor daardoor wel twee plekken' Formule 1
Formule 1

Russell pakte eerste bocht anders aan: 'Verloor daardoor wel twee plekken'

Russell pakte eerste bocht anders aan: 'Verloor daardoor wel twee plekken'

George Russell besloot voor een andere aanpak te gaan voor de eerste bocht van de Grand Prix van Mexico. Het stuk naar de bocht is best wel lang, en mocht de top drie, bestaande uit Max Verstappen, Russell zelf, en Lewis Hamilton, tegelijk door de bocht heen willen, dan kon het wel eens misgaan. Gelukkig was dit niet het geval, Russell heeft namelijk geleerd van de voorgaande incidenten.

Refererende naar het raceweekend in Austin liet Russell aan Motorsport.com weten dat hij wat voorzichtiger de eerste bocht inging in Mexico. Bij de Grand Prix van de Verenigde Staten tikte hij namelijk Carlos Sainz uit de race. Aangezien de jonge Brit in Mexico ook rekening moest houden met zijn teamgenoot, besloot hij het anders aan te pakken om incidenten te voorkomen. 'Aan de buitenkant kon ik Verstappen toch niet inhalen', vertelt Russell. '

En met Lewis aan mijn binnenkant besloot ik niet te agressief die eerste bocht in te gaan. Daardoor verloor ik wel twee plekken.' Door bij de start rustiger aan te doen, zakte hij terug achter Sergio Pérez. 'In de tweede bocht zou ik dan wel inhalen of werd het wat duw- en trekwerk, dan had ik een andere coureur wat naar buiten geduwd. Zo gaat het soms', legt Russell uit. 'De laatste drie races waren voor mij erg moeilijk. Vanwege de incidenten en de gemaakte fouten was ik deze keer wat voorzichtiger', zegt de Mercedes-rijder.

Russell ontevreden op de harde band

Mercedes koos ervoor om te starten op de mediumband en later over te gaan op de harde band. Dit werkte voor het gevoel van Russell niet echt. 'Ik ben wel nieuwsgierig naar hoe onze race eruit had gezien als we waren gestart op de softs', zegt de 24-jarige. 'Ik liet vanuit de auto weten dat we een mogelijkheid hadden om die softs te gebruiken als we de stint op de mediums zouden verlengen. Maar we keken naar de tijden van Latifi en Hamilton, die groene tijden noteerden op de harde band.'

Volgens Russell werkte de harde band na de tweede ronde al niet zoals de bedoeling was, en kon hij dus niet het tempo rijden dat hij op die mediums ook kon rijden. 'Ik was niet echt gefrustreerd, maar ik wilde gewoon mijn punt duidelijk maken', legt Russell uit, die klaagde over zijn banden over de boordradio richting zijn team. 'De medium lag me goed, vooral toen ik aan de leiding lag. Het is zo'n 'als' situatie. Op de harde band konden we Pérez toch niet inhalen, dat kon waarschijnlijk alleen op de softband', aldus Russell.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws