Russell reageert na startincident Zhou in Groot-Brittannië Formule 1
Formule 1

Russell reageert na startincident Zhou in Groot-Brittannië

Russell reageert na startincident Zhou in Groot-Brittannië

George Russell heeft van zich laten horen na de startcrash van Zhou Guanyu tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië. De Mercedes-coureur raakte betrokken bij een incident met zijn collega van Alfa Romeo, die na de touché op de kop grindbak inschoot. Inmiddels is duidelijk dat Zhou oké is, en dat is voor de Engelsman dan ook het belangrijkste. Deelnemen aan de wedstrijd deed hij na de crash niet meer.

'Ik ben blij om te zien dat hij oké is', stelt de Mercedes-jongeling in een eerste reactie bij Viaplay. 'We namen een risico door op de harde band te starten. Ik had totaal geen grip en had een slechte start. Toen werd ik van achteren geraakt', zo haalt hij zich voor de geest hoe het incident tot stand gekomen is. Op de harde band heb je aan het begin van de race relatief weinig grip, waardoor Russell terugviel vanaf de achtste plaats.

'Ik werd van achteren geraakt, toen raakte ik Zhou en was het voorbij. Ik ben blij om te zien dat hij het goed maakt', benadrukt Russell, die een DNF moet noteren voor zijn thuisrace. Vermoedelijk was het Pierre Gasly die contact maakte met Russells bolide, wat dus uiteindelijk tot de dubbele uitvalbeurt leidde. Ook Alexander Albon moet de Britse wedstrijd vroegtijdig staken.

Russell mag niet herstarten

Russell had een lekke band na het incident, maar zijn Mercedes W13 was verder intact. Hij sprong na het incident uit de auto om te kijken hoe het met zijn medecoureur ging. Toen hij zich meldde bij de pitstraat werd spoedig duidelijk dat zijn race ten einde kwam door de aanvaring. 'De auto was nog goed genoeg om door te gaan', meldt Russell balend.

'Ik sprong uit de auto om te checken of hij oké was. Ik vroeg aan de marshals om mijn auto te laten staan, en toen ik omkeek, zag ik hem op de takelwagen staan. Dat is zonde, maar het belangrijkste is dat Zhou ongedeerd is', concludeert hij. Omdat hij hulp van buitenaf kreeg na uit de auto gestapt te zijn, moet hij de herstart, en dus de rest van de race, aan zich voorbij laten gaan.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws