Russell: 'Ik wil Hamilton verslaan, maar dat maakt mijn seizoen geen succes' Formule 1
Formule 1

Russell: 'Ik wil Hamilton verslaan, maar dat maakt mijn seizoen geen succes'

Russell: 'Ik wil Hamilton verslaan, maar dat maakt mijn seizoen geen succes'

George Russell heeft in een interview met The Guardian aangegeven dat hij Lewis Hamilton graag wil verslaan, maar dat het niet zijn seizoen tot een succes maakt als hem dat lukt. De ambitie van Russell is duidelijk. Dit is zijn vierde jaar in de Formule 1, nadat hij drie jaar in een Williams-auto heeft gezeten stapte de Brit dit seizoen over naar Mercedes. Hij wil het hoogst haalbare bereiken, een wereldtitel.

'Het is altijd heel belangrijk om even de tijd te nemen om jezelf te knijpen en de positie waarin je je bevindt te herkennen', geeft hij toe. 'Het is gek om te bedenken hoe deze reis is verlopen. Maar je kunt niet achterover leunen en ontspannen. Ik ben al zo ver gekomen, maar ik heb nog zoveel te bereiken', aldus de Mercedes-coureur.

Russell heeft veel geleerd bij Williams, zo geeft hij aan: 'Ik heb geleerd dat falen belangrijk is. Het kan niet altijd van een leien dakje gaan, je moet naar jezelf kijken in plaats van anderen de schuld te geven. Winnen is tot op zekere hoogte gemakkelijk omdat iedereen blij is en de teamgeest geweldig is', zegt hij. 'Als je met al deze zaken te maken hebt, moet je ineens diep graven, en als individu leer je veel over jezelf en ook over een groep mensen.'

'Hamilton verslaan maakt mijn seizoen nog geen succes'

Russell is dit seizoen meedogenloos consistent, want hij is de enige coureur die elke race in de top vijf eindigde. Hij is zeven keer voor zijn teamgenoot geëindigd en leidt hem met 34 punten. Hamilton is in zijn carrière slechts twee keer verslagen door een teamgenoot, door Jenson Button bij McLaren en Nico Rosberg bij Mercedes. De cijfers van Russell vertellen niet het hele verhaal, maar ze vormen een indrukwekkende introductie tot wat een lange carrière bij Mercedes zou moeten worden.

'Natuurlijk wil ik mijn teamgenoot verslaan en ik zal niet beledigd zijn als hij hetzelfde zegt. Maar ik zou mijn seizoen niet als een succes beschouwen, puur omdat ik vaker voor hem ben geëindigd dan hij voor mij. Ik zou het als een succes zien als ik op de bovenste trede van het podium zou staan', aldus een duidelijke Russell.

Vertrouwen in een overwinning van Verstappen? Zet in en krijg 1.66x je geld terug!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws