Russell zet vraagtekens bij tijdstraffen Alonso: 'Eerste straf al zwaar, tweede nog zwaarder' Formule 1
Formule 1

Russell zet vraagtekens bij tijdstraffen Alonso: 'Eerste straf al zwaar, tweede nog zwaarder'

Russell zet vraagtekens bij tijdstraffen Alonso: 'Eerste straf al zwaar, tweede nog zwaarder'

George Russell is het niet helemaal eens met de tijdstraf voor Fernando Alonso. Door de tijdstraf van de Aston Martin-coureur behaalt Russell zijn eerste podium van het seizoen, maar daar heeft hij niet van kunnen genieten. Alonso ontving zijn straf pas na de race. Toch is Russell gematigd tevreden met het weekend van Mercedes, aangezien hij er alles uit heeft kunnen halen wat erin zat.

Russell mocht verrassend vanaf de derde plek beginnen op Jeddah, maar doordat er enkele snellere auto's achter hem startten, verwachtte de jonge Brit geen podiumfinish. Deze leek er ook niet te komen toen Alonso als derde over de streep kwam, maar door een tien seconden tijdstraf bij de Aston Martin-coureur eindigde Russell alsnog op P3. 'Ik ben als vierde over de streep gekomen. Ik neem de beker en de medaille mee, maar het was Alonso die op het podium stond', zegt de Mercedes-rijder bij Viaplay.

'Het was frustrerend voor hem en voor ons, want ik had daar graag gestaan', vervolgt Russell. 'Ik vond de eerste straf al zwaar en de tweede straf nog zwaarder.' Alonso stond verkeerd in zijn gridslot bij de start en uiteindelijk diende het team op de verkeerde manier de vijf seconden tijdstraf die de coureur daarvoor kreeg. Deze straf zorgde ervoor dat Russell al vroeg in de race alles wilde geven. 'Er was wat verwarring omdat ik dacht dat Alonso vijf seconden straf had, dus ik wilde niet dat we tijd verloren terwijl ik Hamilton langs liet', zegt hij bij Sky Sports.

Russell: 'Willen niet vechten met Aston Martin en Ferrari, maar met Red Bull'

De derde plek was alleen door de straf het maximaal haalbare voor Russell en Mercedes. De coureur is blij met het weekend dat de Duitse renstal op de mat heeft gelegd, maar het moet nog beter voor Mercedes. 'De auto voelde goed en ik kon pushen tot het einde. We weten dat we downforce missen, maar er komt een updatepakket aan. We willen niet vechten met Aston Martin en Ferrari, maar met Red Bull. Dat gaat nog wel even duren', aldus Russell.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws