Russells reality check: 'Toen ik ouder werd, realiseerde ik mij hoe lastig het zou worden' Formule 1
Formule 1

Russells reality check: 'Toen ik ouder werd, realiseerde ik mij hoe lastig het zou worden'

Russells reality check: 'Toen ik ouder werd, realiseerde ik mij hoe lastig het zou worden'

George Russell geeft toe dat de stap naar de top van de F1 zwaarder is dan hij had verwacht. Als kind droomde hij altijd al van een plekje in de koningsklasse en inmiddels heeft hij die wel verzilverd, maar niet bij een topteam. Al jaren werkt hij met Williams aan een terugkeer naar regelmatige puntenfinishes, maar het is een lange en zware leerweg.

'Toen ik jonger was, dacht ik dat het makkelijk zou zijn. Mijn ambities lagen torenhoog en ik kon alles overwinnen, zoals vele kinderen denken', aldus Russell in gesprek met Express. De Brit deed deze uitspraken overigens voordat hij zijn eerste officiële punten behaalde voor Williams. Dit deed hij in Hongarije, waar hij na een gebeurtenisvolle wedstrijd als achtste over de eindstreep kwam.

Russell denkt dat die dromen van zijn jeugd inmiddels ver achter hem liggen, maar dat de reality check hem in de sport heel veel houvast geboden heeft. De Mercedes-junior: 'Pas toen ik ouder werd, realiseerde ik mij hoe lastig dit zou worden. Ik denk dat deze realisatie mij geholpen heeft om mijn energie aan de juiste zaken te besteden.'

Russell trots op Williams

De stijgende lijn zit er bij zijn huidige Britse renstal dus in. Dit ziet Russell zelf ook: 'Geweldig om te zien dat mensen het harde werk herkennen en zien wat we bij Williams presteren op het circuit. Het gebeurt niet vaak dat een team zulke stappen zet', concludeert hij. Hoewel de top van het veld nog ver weg is, zou daar in 2022, middels een flinke geldinjectie van Dorilton Capital, zomaar verandering in kunnen komen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws