Sainz evalueert afgelopen races: 'Ik ben nog niet honderd procent thuis in de Ferrari' Formule 1
Formule 1

Sainz evalueert afgelopen races: 'Ik ben nog niet honderd procent thuis in de Ferrari'

Sainz evalueert afgelopen races: 'Ik ben nog niet honderd procent thuis in de Ferrari'

Carlos Sainz heeft een voorsprong van 8,5 punten te pakken op zijn teamgenoot Charles Leclerc, maar toch is de Spanjaard nog alles behalve tevreden. Veel heeft te maken met een reeks aan crashes die Sainz heeft gemaakt in de recente races. Hij voelt zich nog steeds niet helemaal comfortabel in de Ferrari.

'We hebben kansen benut om die drie podiumplaatsen te scoren', begint Sainz enigszins positief, geciteerd door RaceFans. 'Maar ik denk dat je van de buitenkant hebt kunnen zien dat ik nog niet honderd procent thuis ben in de auto.'

'Ik ben nog nooit gecrasht in mijn carrière'

Dat heeft vooral te maken met zijn recente crashes, iets waar Sainz zich over verbaast. 'Ik ben nog nooit gecrasht in mijn carrière, maar om de één of andere reden zijn er een paar crashes geweest dat laat zien dat ik de auto nog steeds niet helemaal begrijp.'

Daarom wilde Sainz het rustig aanpakken in Sochi, door niet meteen hard te gaan in de eerste vrije training: 'En snel te zijn wanneer ik snel moet zijn', voegde hij daaraan toe. 'Dat heeft goed gewerkt. Het heeft me vertrouwen gegeven en ik ben het hele weekend snel geweest', sluit Sainz af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws