Sainz lacht om geruchten: 'Drie maanden geleden had ik nog getekend voor Red Bull' Formule 1
Formule 1

Sainz lacht om geruchten: 'Drie maanden geleden had ik nog getekend voor Red Bull'

Sainz lacht om geruchten: 'Drie maanden geleden had ik nog getekend voor Red Bull'

Carlos Sainz kan wel lachen om alle aanhoudende geruchten rondom zijn toekomst in de Formule 1. De Madrileen wordt op dit moment in verband gebracht met Williams, maar Sainz bevestigt nog niks. Wel onthult de Spaanse coureur waarom hij graag zijn tijd neemt, voordat hij een nieuw contract ondertekent.

Met het nieuws dat Red Bull Racing nog twee jaar Sergio Pérez als coureur aanhoudt, blijven er steeds minder opties over voor Sainz. De Spanjaard wordt momenteel in verband gebracht met Williams, maar de Madrileen wil nog niks bevestigen. 'Het enige wat ik je kan vertellen is dat er nog niets vastligt', vertelde Sainz aan onder anderen PlanetF1. De Spanjaard wordt al langere tijd geplaagd door geruchten over zijn Formule 1-toekomst, en zegt wel te kunnen lachen om de aanhoudende berichtgeving. 'Als je naar die berichten kijkt, moet ik er wel om lachen, want ik weet nog dat ik drie maanden geleden berichten zag dat ik had getekend voor Mercedes, berichten dat ik had getekend voor Red Bull. Nu is het duidelijk dat die plaatsen niet gaan gebeuren.'

Sainz bestempelt daarom de huidige geruchten dat hij voor Williams zou hebben getekend ook als 'grappig. Het maakt me aan het lachen, wetende dat dit soms een beetje ongestraft blijft voor sommige mediaberichten. Ik kan je vertellen dat het me duidelijk zorgen baart dat mensen weg kunnen komen met dat soort dingen zonder bewijs te hebben of iets dergelijks. Afgezien daarvan, als ik iets te zeggen of aan te kondigen heb, zijn jullie de eersten die het weten en zal ik er hier openlijk over praten', is de Spanjaard duidelijk.

Sainz onthult wel waarom hij zijn tijd wilt nemen om een nieuw contract te vinden. 'Ik ben er nog steeds van overtuigd dat je in de Formule 1 een project voor de middellange tot lange termijn nodig hebt om succesvol te zijn. Ik denk niet dat je ooit succesvol zult zijn in de Formule 1 als je één jaar ergens gaat winnen en dan weer vertrekt. Ik denk dat je een goed project nodig hebt om die dingen te laten gebeuren', legt de Madrileen uit.

2026 wordt een loterij

De Spanjaard denkt wel dat zijn vertrek bij Ferrari op tijd kwam, omdat '2026 een loterij wordt', vanwege het net aangekondigde nieuwe reglement. 'Toen ik ernaar keek (het 2026-reglement, red.), leek het me onmogelijk om te voorspellen wie er competitief zal zijn. Ik weet dat jullie het nu misschien als een beetje dramatisch zien, omdat ik in 2025 en 2026 geen competitieve auto heb, maar ik denk dat 2026 zo'n ommekeer zal zijn dat de toekomst misschien iets heel positiefs voor me in petto heeft.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws