Sainz ontkent dat hij al een besluit heeft genomen: 'Het is moeilijk om te focussen' Formule 1
Formule 1

Sainz ontkent dat hij al een besluit heeft genomen: 'Het is moeilijk om te focussen'

Sainz ontkent dat hij al een besluit heeft genomen: 'Het is moeilijk om te focussen'

Waar er in de eerste week van juni iets meer bekend werd over hoe de grid er in 2025 uit komt te zien, blijft het meeste nog onduidelijk. Vriend en vijand vragen zich vooral af waar Carlos Sainz volgend jaar te vinden zal zijn. De Ferrari-coureur kreeg begin februari te horen zijn stoeltje bij de Italiaanse renstal per 2025 te verliezen en sindsdien is er nog niets bekend geworden over zijn toekomst. Aan Sky Sports laat Sainz weten dat dat nog wel even zo blijft.

Ondanks de aankondiging dat hij zijn stoeltje bij Ferrari moet opgeven aan Lewis Hamilton, zet de Spanjaard een ijzersterk seizoen neer. In Australië wist Sainz zelfs de overwinning binnen te slepen. Des te gekker dat vier maanden na dato de coureur nog geen contract heeft ondertekend bij een ander team. Volgens Sainz ligt het alleen niet aan een gebrek aan aanbod. 'Ik heb nooit gelogen over het feit dat er meerdere opties op tafel liggen voor mij', vertelt hij.

Gebrek aan focus

Sainz geeft aan zich niet te willen haasten als het gaat om het maken van een beslissing over zijn toekomst. Momenteel lijkt hij nog te veel andere dingen aan zijn hoofd te hebben. 'Er zitten een paar hele goede opties tussen en daar wil ik rustig over kunnen nadenken. Als ik heel eerlijk ben is het heel moeilijk om mij te focussen en een besluit over mijn toekomst te nemen wanneer je zo gefocust bent op andere dingen. Ik heb hier een kans om te winnen, daarna komt mijn thuisrace in Barcelona, en in Monaco had ik ook een kans om te winnen. Ik wil het maximale uit dit jaar halen en een competitieve auto hebben.'

Naar eigen zeggen is Sainz tot nu toe dan ook nog niet zelf betrokken geweest bij de onderhandelingen met potentiële teams. 'Op een gegeven moment zal ik moeten gaan zitten en alle opties door moeten gaan nemen. Tot nu toe heb ik de onderhandelingen aan mijn management overgelaten en zij zijn met verschillende opties gekomen. Zodra het tijd is om een besluit te nemen zal ik daarvoor gaan zitten.'

Het team van Ferrari staat er goed voor in Canada. In Monaco ging Charles Leclerc met de overwinning naar huis en kwam Sainz als derde over de streep. In het kampioenschap staat Sainz momenteel vierde, achter McLaren-coureur Lando Norris. In het constructeurskampioenschap bedraagt het verschil tussen koploper Red Bull Racing en Ferrari momenteel nog maar 24 punten.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws