Sainz lovend over Verstappen en Hamilton: 'Niets vreemds gebeurd op de baan' Formule 1
Formule 1

Sainz lovend over Verstappen en Hamilton: 'Niets vreemds gebeurd op de baan'

Sainz lovend over Verstappen en Hamilton: 'Niets vreemds gebeurd op de baan'

Carlos Sainz is tevreden over dat de titelstrijd van 2021 niet geëindigd is in een crash. Voorafgaand aan de Grand Prix van Abu Dhabi werd gevreesd dat Max Verstappen en Lewis Hamilton in een aanvaring terecht zouden komen en dat Verstappen daarna op aantal overwinningen de wereldtitel binnen zou slepen. Uiteindelijk viel er wel een dramatische beslissing, maar niet vanwege onzuiver rijgedrag van de twee titelconcurrenten. Daar is Sainz blij mee.

'Dit kampioenschap is uiteindelijk mooi besloten. Ik vond het een prachtige strijd vooraan en ze hebben het netjes gehouden. Dat verdiende deze sport', aldus de woorden van de Spanjaard bij Motorsport.com. Sainz wist die laatste wedstrijd naast de twee titelconcurrenten op het podium te eindigen en verzilverde daarmee de vijfde plaats in het coureurskampioenschap.

Sainz: 'Verstappen en Hamilton 

Voordat Sainz zijn eigen trofee ophaalde, stapte hij eerst nog even naar Verstappen en Hamilton toe: 'Allereerst feliciteerde ik Max én Lewis. Wie er dat weekend ook zou winnen, het was altijd verdiend geweest. Ze verdienden allebei die titel.' De heren gingen met een gelijk aantal punten de seizoenfinale in en weinig scheidde de topcoureurs in 2021. Ook Sainz ziet dit.

'Ik vind het het belangrijkste dat er niets oneerlijks of vreemds op de baan is gebeurd', concludeert hij. Toto Wolff was de eerste die van een mogelijke crash à la Senna-Prost sprak, enkele maanden voor de laatste race van het jaar. Voorafgaand aan de Grand Prix van Abu Dhabi heerste er spanning over hoe de titelstrijd beslist zou worden, maar uiteindelijk speelde wedstrijdleider Michael Masi er een hoofdrol in.

Lees ook

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws