Rosberg adviseert FIA na verwarrend 2021: 'Draai de duimschroeven aan' Formule 1
Formule 1

Rosberg adviseert FIA na verwarrend 2021: 'Draai de duimschroeven aan'

Rosberg adviseert FIA na verwarrend 2021: 'Draai de duimschroeven aan'

Nico Rosberg is van mening dat de sportieve reglementen opgehelderd moeten worden voor het 2022-seizoen. In het afgelopen racejaar deden zich veel incidenten voor die niet altijd consistent bestraft leken te worden. Met het aanstellen van de nieuwe FIA-voorzitter, Mohammed Ben Sulayem, heeft de sport een goede mogelijkheid om aanpassingen te maken aan de manier waarop de wedstrijdleiding te werk gaat.

'De sport moet hierin progressie boeken', benadrukt de Duitser in gesprek met Sky Sports F1. 'Het begint al bij het inhalen en het wiel-aan-wiel-racen. De FIA moet de duimschroeven aandraaien en de reglementen ophelderen zodat we geen eindeloze discussies meer krijgen.' In de laatste raceweekenden van 2021 ontstonden er bij gevechten tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton steeds vragen omtrent het rijgedrag van beide heren.

Zo werd er gesuggereerd dat Verstappen de duels vaak te agressief in ging. In Brazilië werd hij voor zo'n ogenschijnlijk zware actie niet bestraft, in Saoedi-Arabië weer wel. Het creëerde onzekerheid en onduidelijkheid bij de coureurs en bij de fans: 'Het zou beter zijn voor de sport als de beslissingen van de wedstrijdleiding makkelijker te begrijpen zijn. Ook in de keuzes omtrent wie er goed en fout zitten in gevechten op het circuit.'

Rosberg: 'We moeten van de discussies af'

'Een beslissing moet snel genomen worden en er moet vervolgens gewoon doorgeracet worden. We moeten van alle discussies af, dat is belangrijk', concludeert Rosberg. Met het aanstellen van Ben Sulayem kan de FIA rekenen op een fris perspectief. Wellicht dat dat frisse perspectief toestaat dat de manier waarop de wedstrijdleiding beslissingen maakt, verduidelijkt kan worden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws