Sainz over vrijdagcrash op Monza: ‘Ik begrijp het nog steeds niet’ Formule 1
Formule 1

Sainz over vrijdagcrash op Monza: ‘Ik begrijp het nog steeds niet’

Sainz over vrijdagcrash op Monza: ‘Ik begrijp het nog steeds niet’

De recente crashes in trainingen en kwalificaties van Carlos Sainz zullen ‘voorlopig niet meer gebeuren’. Dat vertelt hij tegen motorsport.com. De Spanjaard heeft in drie van de afgelopen vier weekenden schade gereden op de vrijdagen en zaterdagen. Sainz vertelt dat zijn leerproces met de Ferrari nog niet ten einde is.

De Spanjaard crashte in de Hongaarse kwalificatie, en tijdens de trainingen op Zandvoort en Monza. De drie crashes hebben echter allen een andere oorzaak. In Zandvoort zegt Sainz naast de ideale lijn te hebben gereden, en daardoor de controle over zijn auto te zijn verloren. In Hongarije zat dit anders: ‘Ik weet vrijwel zeker dat ik een van de grootste vlagen wind uit mijn carrière tegenkwam.’ Op Monza, het thuiscircuit van Ferrari, was het echter anders: ‘Het is een ongeluk dat ik nog steeds niet begrijp, ik heb geen uitleg.’ Sainz, die pas sinds dit jaar voor de Scuderia rijdt, vertelt dat hij nog in de ‘leerfase’ zit met zijn auto.

De ongelukken zijn een smetje op het verder sterke seizoen van de Spanjaard, die ooit naast Max Verstappen debuteerde bij Toro Rosso. In het kampioenschap staat hij dicht achter teamleider en Ferrari-wonderkind Charles Leclerc. Het is echter van belang dat er door Sainz minder schade gereden wordt tijdens Grand Prix-weekenden, zo vindt ook Ferrari-teambaas Mattia Binotto. Deze heeft zijn rijder gevraagd om in de tweede seizoenshelft weekenden zonder fouten te rijden. Sainz zelf is het hiermee eens: ‘Ik heb veel te veel reparatiewerk veroorzaakt voor het team en de monteurs.’ Hij vertelt dat hij moet leren van de fouten die hij maakt. ‘Maar ik denk dat het niet snel weer zal gebeuren.’

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws